Reklama:

Komentarze do: Kaszel u dzieci (61)

Forum: Choroby dziecięce

Początkująca
27-09-2016, 11:46:47

Giezyda 2016-09-27 13:46:09
My u nas stosujemy Fenspogal, ma to samą substancję co Fosidlal, ale nie ma żółcieni pomarańczowej. Ponoś to jest zakazane w niektórych krajach, więc lepije tego małemu dziecku nie podawać. Nasz Franek przetestował chyba wszystkie syropy na kaszel i ten się najlepiej sparawdził - dobry w smaku i dziła na przyczynę kaszlu
gość
12-11-2016, 14:40:20

Jakby twoje dziecko było ciężko chore to przestałabyś wierzyć w delikatne syropki, po których stan zapalny nadal się rozwija. W moim przypadku trzeba działać szybko i skutecznie, lekami przeciwzapalnymi.
Początkująca
14-11-2016, 13:54:14

Wiadomo, że jak jest ciężko chore to trzeba od razu do lekarza i włączyć leczenie.
Ale jeżeli to suchy kaszel, który tylko się na chwilę pojawia to może warto stosować lżejsze formy leczenia. http://www.biomedical.pl/dziecko/suchy-kaszel-u-dziecka-6400.html Warto spróbować jakiś naturalnych leków na bazie ziół itp. Samemu tez robić inhalacje z mięty i różnych innych udrożniaczy
Tam, gdzie nie ma dzieci, bra­kuje nieba.
gość
15-11-2016, 20:00:21

Moja córka już ponad dwa tygodnie kaszle. Na przemian kaszel suchy i mokry Tydzień temu dostała antybiotyk ceklor i nie pomogło. Dziś kolejna wizyta u lekarza. Dostała Fosidal i Salbutamol. Mam nadzieję że pomoże bo tak długo biedactwo się męczy
gość
23-12-2016, 19:27:33

Moje dziecko jest uczulone na ceklor, dostaje po nim strasznej wysypki. Fosidal brała dwa razy i w obu przypadkach jej pomógł. Ja bym jeszcze wspomniała o inhalacjach z majeranku, soli fizjologicznej, olejków eterycznych. Do tego herbatka z lipy, czarnego bzu, miodu. Musisz znaleźć swoje metody na przeziebienie. Warto próbować różnych rzeczy.
gość
26-01-2017, 14:26:06

Gość 2016-12-23 20:27:33
Moje dziecko jest uczulone na ceklor, dostaje po nim strasznej wysypki. Fosidal brała dwa razy i w obu przypadkach jej pomógł. Ja bym jeszcze wspomniała o inhalacjach z majeranku, soli fizjologicznej, olejków eterycznych. Do tego herbatka z lipy, czarnego bzu, miodu. Musisz znaleźć swoje metody na przeziebienie. Warto próbować różnych rzeczy.
poszłam za twoją rada i kupiłam taki sam zestaw, nie ma co czekać, że syrop z cebuli się sprawdzi. Przeziębienie za szybko się rozwija.
gość
09-02-2017, 20:27:15

U nas przyczyną kaszlu okazała się alergia. Trwał 5 tygodni. Było zapalenie oskrzeli płuc. 6 antybiotyków w ciągu 1 ego roku życia. W koncu trafilam na dr która okazała się prawdziwym wykształconym lekarzem i nam pomogła.
gość
13-02-2017, 11:59:38

witam moj syn ma 11 lat i chce podac mu fosidal ile razy dziennie i jakie dawki
gość
16-02-2017, 15:28:05

Mój synek zaczął ferie zimowe paskudną infekcją i kaszlem. Na szczęście miałam w domu fosidal i szybko mu zaczęłam podawać. Zadziałał praktycznie od razu. Ataki kaszlu nie były tak mocne i dziś czuje się już znacznie lepiej
gość
16-02-2017, 19:25:49

Do gościa z poniedziałku. Wszystko powinno być na ulotce, czasami podawanie leków zależy również od wagi dziecka. Myślę, że cztery dni powinny wystarczyć, kaszel na pewno się zmieni, zacznie się odrywać i ustąpi.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: