Reklama:

Komentarze do: Kaszel u dzieci (61)

Forum: Choroby dziecięce

gość
15-12-2017, 18:02:54

Czy można stosować fosidal na noc?
gość
26-12-2017, 19:47:17

Ja mam taką zasadę przy wszystkich syropach na kaszel. Podaję je do godziny osiemnastej, dlatego nigdy nie ma kłopotów. Fosidal też podawałam wieczorem. Tylko w przypadku uporczywego i suchego kaszlu jest inaczej. Tutaj zazwyczaj najlepiej sprawdzają się nebulizacje.
gość
28-12-2017, 19:24:26

A jak jest napisane w ulotce? Swoją drogą, to ja nie podawałabym maluchowi nic, czego nie jestem pewna, czyli nic, czego nie skonsultowałabym z lekarzem. Jak mój Antek zaczął mocno kaszleć, aż się tak dusić, to od razu zabraliśmy go do pediatry, który przepisał mu budixon neb, do nebulizacji. Dlatego radzę wybrać się nawet z kaszlem u dziecka do lekarza.
gość
15-01-2018, 20:22:36

lekarz zapisał córci inhalacje z budionu neb na kaszel, w koncu coś co działa, mała jakoś to dzielnie znosi, na szczescie to tylko 2 razy dziennie, nie jest źle, kiedyś miala cos innego i jeszcz emusiała dodatkowe 3 inhalacje mieć z rozkurczającym oskrzele specyfikiem, to już w ogóle był kosmos, teraz inhalujemy tym, można nawet wieczorem inhalować
gość
21-02-2018, 20:08:44

Mój starszy syn miał ciągle kaszel i katar i dopiero w ubiegłym roku okazało się, że jest to przyczyną alergii wziewnej. W sezonie podaje mu allertec, żeby zminimalizować objawy alergicznych dolegliwości.
gość
23-05-2018, 20:32:57

czy są jakieś uniwersalne inhalatory które się nadadzą do wielu rodzajów leków? Synek często łapie przeziebienia, kasszle i cos czuję ze trzea będzie inhalator kupić, ten budixon długo inhalowałaś?
gość
07-06-2018, 15:53:14

najbardziej uniwersalny to chyba tłokowy będzie, wiem ze ultradźwiękowy się nie nadaje, a tłokowe są tanie, moze nie inhalują jakoś super szybko, ja mam właśnie taki i budixonem inhaluję, a co do gługości to kilka dni u nas wystarczyło
gość
12-06-2018, 14:24:12

Przy takim maluchu to pewnie każdy inhalator się sprawdzi. Bardziej zwróciłbym uwagę, jakie ma maski. Bo jak dostaliśmy też budixon neb, to lekarz od razu powiedział, że marka inhalatora nie jest najważniejsza, tylko, żeby w maskach nie było otworów.
gość
31-07-2018, 09:28:58

Musze przyznać, że dziwny i suchy kaszel ustał po podaniu alertecu. Wygląda na to, że czekają nas testy na alergię.
gość
29-08-2018, 11:00:26

Też mam alergik w domu i zawsze muszę odróżnić ,czy to infekcja czy alergia. Kiedyś miałam z tym kłopot, ale teraz widzę, że alergia jest jednak sezonowa i radzi sobie z nią allertec. W przeziębieniach mamy inną taktykę, z wsparciem organizmu nebulizacjami.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: