Reklama:

Moczenie nocne (25)

Forum: Pielęgnacja i rozwój dziecka

gość
27-10-2016, 08:44:34

Gość 2016-07-14 20:32:50
Wstydliwa przypadłość a pewno, ale czy to się jakoś leczy? W sensie chodzi mi o jakieś środki farmakologiczne? Czy tylko pozostają terapie? Skoro może to wynikać z nerwów.
Tak, jeśli chodzi o moczenie nocne to jest to przypadłość, która jak najbardziej może być leczona. Na naszej stronie w zakładce "co można zrobic" opisane sa sposoby leczenia. Zachecam do zapoznania się z tymi informacjami.
Pozdrawiam
Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl
gość
27-10-2016, 08:48:13

Gość 2016-08-25 23:40:16
Może, nie znaczy, że na pewno zależy tylko od tego. Nie wiem, jak to jest dokładnie, ale zaczęłam szukać informacji, bo córka dzisiaj po raz kolejny zmoczyła łóżko w nocy. A ma prawie siedem lat.
W tym wieku dziecko powinno już nauczyć się kontrolować swoje potrzeby fizjologiczne zarówno w dzien jak i w nocy. Warto skonsultować się z lekarzem. Zachecam do zapoznania się z informacjami na naszej stronie oraz pobranie i prowadzenie dzienniczka mikcji oraz zapisu nastrojów. Sa do pobrania z naszej strony za darmo. Pomoże to lekarzowi dokładniej zdiagnozować przyczyny.
Pozdrawiam
gość
21-05-2018, 08:52:23

do jakiego lekarza trzeba iść jak u dziecka ię taki problem pojawi? urolog, pediata a może psycholog? ja już sama nie wiem co robić
gość
24-05-2018, 21:14:42

Dzień Dobry, Szczególnie w maju, kiedy jak co roku obchodzimy Światowy Dzień Moczenia Nocnego dużo się mówi o tej przypadłości.
moczenie nocne powodują różne czynniki, np. niewielka pojemność pęcherza, stres, czynniki genetyczne czy niski poziom hormonu antydiuretycznego. . Jest to dolegliwość, z którą warto wybrać się do lekarza pierwszego kontaktu, który powinien zlecić skierowanie do specjalisty nefrologii lub urologii dziecięcej. Na stronie suchyporanek. pl znajdziesz więcej informacji na temat nocnego moczenia oraz dzienniczek mikcji, dzięki któremu lekarz łatwiej określi przyczynę dolegliwości i będzie w stanie wyleczyć chorobę. Zachęcam również do zadawania pytań Expertowi, który z okazji Światowego Dnia Moczenia Nocnego w dniach 28.05, 29.05, 31.05, 4.06. oraz 5.06 będzie odpowiadał na pytania na naszym serwisie.
Pozdrawiam
gość
26-05-2018, 01:04:35

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: