Reklama:

Nietolerancja laktozy u 3 miesięcznego niemowlaka (27)

Forum: Karmienie niemowląt

gość
21-05-2015, 22:21:52

Gość 2015-05-22 00:16:28
Dziewczyny polecam kropelki kolaktaza lepsze od delicolu bardziej wydajne nie łatwo je dostać ale naprawdę lepsze.
U nas tez nietolerancja laktozy i do tego jeszcze refluks. Pierwsze 8 tyg było prawdziwym piekłem dla nas a przede wszystkim dla małego bo nie wiedzieliśmy co mu jest.
Za tydzień kończy 5 mies i co jakiś czas odstawiamy kropelki i sprawdzamy czy przeszło ale niestety jeszcze nie.

Aha ja też miałam cesarke i mały był dokarmiany bo nie miałam mleka. Cały czas przyklejony był do cacka i płakał bo nie miał co jeśC potem się strasznie denerwował przy cycku zjadł trochę i krzyk i mu odciągalam mleko tylko i tak nie było wystarczająco i był też na sztucznym teraz wiem ze się denerwował przez refluks bo mu się cofalo.
gość
17-07-2015, 10:15:43

Ja też podaję Kolaktaze mojemu dziecku i jak na razie się sprawdza :) Przeszły wszystkie dolegliwości :)
gość
03-08-2015, 14:33:20

Zachęcam do odwiedzania tej strony http://szczepimy.com.pl/akademia-zdrowego-dziecka/ - można tam znaleźć wiele informacji dotyczących również żywienia naszych maluszków.
gość
04-08-2015, 13:23:41

Ja na początku nawet nie odróżniałam nietolerancji laktozy od alergii pokarmowej. Teraz na szczęście już wiem.
gość
24-01-2016, 10:04:59

w przypadku mojego synka, który również cierpi na kolkę spowodowaną nietolerancją laktozy, pediatra polecił nam kropelki kolaktaza, które trzeba dodawac do kazdej porcji mleka
gość
26-01-2016, 11:38:43

Nietolerancja laktozy nie jest alergią pokarmową. Mechanizm alergii i nietolerancji jest zupełnie inny! U podstaw alergii leży reakcja immunologiczna na obce białka (białka mleka). U podstaw nietolerancji leży niedobór enzymu rozkładającego laktozę w jelicie cienkim. W przypadku nietolerancji laktozy, podanie delicolu (zawiera laktazę, enzym rozkładający laktozę) jest jak najbardziej zasadne.
Trzeba też pamiętać, że:
- u niemowląt wypróżnienia występują z różna częstotliwością, u dzieci karmionych mm rzadziej. Problemy podczas wypróżniania mogą być objawem dyschezji.
- u niemowląt może występować czasowa/przejściowa nietolerancja laktozy.
Co do mieszania mleka, nie ma jakiś szczególnych przeciwwskazań aby to robić, pod warunkiem, że dziecko toleruje taką mieszankę.
Pozdrawiam
gość
27-01-2016, 01:06:05

Również polecam kolaktaze.Wypróbowałam już chyba wszystkich dostępnych leków,dopiero te krople przyniosły ulgę.Można zamówić w aptece i na drugi dzień już są.Najtaniej w aptece sloneczna.ok29 zl.W innych,w których pytalam nawet o 12zl.drożej.Jestem z Krakowa.
gość
17-04-2016, 15:47:01

A gdzie mozna kupic te kropelki kolaktoza ??
gość
17-04-2016, 16:06:17

czy ktos moze pokazac jak wyglada kolaktaza?(opakowanie
gość
19-04-2016, 09:37:02

Kolektora jest wycofana ze sprzedaży

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: