Treść zablokowana przez moderatora
Gość 2015-04-13 09:48:54Masturbacja nie jest złem. Żadne badania naukowe tego nie potwierdzają, a wiele mówi coś zupełnie przeciwnego. Od czasów Freuda dziecięca masturbacja nie jest już uważana za coś szkodliwego. Zabobonem jest raczej upieranie się przy jej szkodliwości. To zabobon szczególnie szkodliwy, bo potrafi zniszczyć dziecku , gdy dorośnie, życie seksualne, które powinno być źródłem radości szczęścia. Masturbacja nie wyrządza szkody osobie, która ją praktykuje, ani nikomu innemu.To prywatna sprawa, do której każdy ma prawo.Gość 2015-04-10 15:47:19
Masturbacja jest złem niezależnie od wieku. W dodatku dla osób wierzących grzechem. Jest sztucznym zaspakajaniem popędu seksualnego. Sporadyczny incydent na pewno nie zaszkodziłby ale zwykle przechodzi w uzależnienie. Samo uzależnienie można wyleczyć jeszcze a trudniej jest poradzić z niedoborem cynku, który może doprowadzić do różnych chorób.
Jeśli mamy wolność to nie znaczy, że wszystko wolno, szkodzić sobie i innym w nieopamiętany sposób. Wolność to szanowanie poglądów innych.
Proszę uważnie przeczytać katechizm KK; tam też stosunek do masturbacji -szczególnie dziecięcej i młodzieńczej -nie jest aż tak potępiający.
Niedobór cynku może wystąpić przy złym odżywianiu.Polecam preparaty witaminowe i dobrą dietę.Masturbacja nie ma tu nic do rzeczy.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.