Reklama:

Pulmicort do inhalacji (75)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
13-03-2011, 10:11:46

Też jestem zdania, że jeśli nie ma potrzeby to lepiej dzieciaka nie faszerować leki, ale czasem nie ma po prostu wyjścia. Mój synek też przyjmował pulmicort i lek mu pomógł. W dodatku rzeczywiście lek nie jest drogi. Też słyszałam, że w płockich aptekach za grosze można go kupić bardzo tanio
gość
14-03-2011, 22:45:33

Moja córka ma 4,5 roku do 4 nie chorowała od wrzesnia zaczął sie koszmar jak poszła do przedszkola 3 razy zapalenie oskrzeli ,wciaz kaszel,katar.Lekarka stwierdziła że kaszel zbyt długo trwa leki juz nie pomagały a oskrzela po osłuchaniu czyste płuca również ,więc zapisała pulmicort 1ml rano i 1ml wieczorem do inhalacji .Owszem poprawa była ale tylko tydzien bo po kolejnym kaszel zacząl wracac i nic nie dawało,Dzisiaj jestem po wizycie ,wszystkie leki mamy odstawione łącznie z nebulizacją bo jak oceniliśmy to zamiast pomóc jeszcze zaszkodziła.Sama tez trochę doszłam do wniosku że jak by nie patrzec to po przez nebulizację mała znowu była faszerowana lekami .Wczorajsza noc koszmar mała wcale nie spała wciaz kaszel ,zobaczymy jak dzisiaj bez dawki proszków.bo może leki jej po prostu juz zaszkodziły .Podaję jedyny singulair 4 i wmawiam sobie że troche pomaga na kaszel ale to tez lek dla alergików a moja mała nawet jeszcze nie miała testów alergicznych bo wciaz coś w tym przeszkadza aby je zrobić .Nie wiem tez czy lekarka dobrze robi zapisujac jej leki które jak czytam sa dla alergików ale lekarka twierrdzi że długotrwały kaszel juz jest objhawem alergi .Zobaczymy co wykaże rtg płuc skoro osłuchowo czysta.Pozdrawiam wszystkich cierpiących rodziców ASIK
gość
30-03-2011, 13:38:02

Tak, to prawda. Mieszkam pod płockiem i specjalnie jechałam do apteki za grosze na gałczyńskiego aby od razu wykupić kilka opakowań pulmicortu. Normalnie nie jest on w takiej cenie, więc opłaca się nawet przejechać te paręnaście kilometrów. Pozdrawiam!
gość
16-10-2011, 06:48:38

Witam.Moje 5-letnie dziecko kaszlało przez cały rok. I okazało się, że to nie alergie (jak sugerowało większość lekarzy) tylko bakteria górnych dróg oddechowych - chlamydia.
Początkująca
18-10-2011, 11:32:56

A w jaki sposób wykryto tą chlamydię? Poprzez zwykły wymaz z gardła?
gość
15-03-2013, 07:50:10

Mam chorego syna poszliśmy do lekarza i przepisał mu Nedbut ale nic sie nie poprawiało i za jakiś czas znowu do niego poszliśmy i przepisał mu Pulmicort.dzisiaj w nocy zaczoł kaszleć i sie dusił niewiedziałam co zrobić.
Czy tako zmiana z nedbutu na pulmicort jest dobra???
gość
20-04-2013, 13:01:12

te dwa preparaty to zamienniki - czyli mają taki sam skład.
gość
27-06-2013, 08:38:31

Ja podalam mojemu juz prawie pieciolatkowi pulmicord gdy mial 3,5 roku. Zaczal plakac po czym nastapily dusznosci. Bylam wczesniej u lekarza ale powiedzial ze to tylko przeziebienie. Pojechalismy szybko na pogotowie gdzie lekarka stwierdzila tylko zapalenie pluc. Ja upieralam sie ze to krtan (bo podczas placzu uslyszalam to chcrakterystyczne "szczekanie") W koncu zjechalismy do szpitala gdzie faktycznie potwierdzili krtan. Podano Mu adrenaline i pulnicord. Niby bylo Mu lepiej ale ze i ja zachorowalam to lekarka poradzila abym wziela kilka dawek to mi pomoze. Wzielam i bylo strasznie . Bolala mnie po nim glowa czulam sie ogolnie rozbita i pomyslalam ze On tez moze to odczuwa. Zabralam synka do homeopatki. I po miesiacu podawania kropli i przestrzegania zalecen jak reka odjal. Okazalo sie ,ze syn nie jest alergikiem-gdzie ciagle zapisywano Mu leki na alergie bo kaszel byl nieustajaco. A jego przyczyna byla bardzo smieszna . Mial chore zatoki i nie splywalo z zatok do noska tylko na gardlo i stad ten uporczywy kaszel poranny i czesty w ciagu dnia. Bylam zaskoczona bo rozne opinie slyszalam na temat homeopatii. Byc moze dorosly czlowiek moze sie "zasugerowac" ale dziecko? O ile lzej mi bylo jak wiedzialam ze nie musi przyjmowac tych sterydow. Homeopatia nie wyklucza przyjmowania antybiotykow bo i tak bywalo ze maluch musial przyjac antybiotyk (w przedszkolu to choroba za choroba) ale homeopatia wspierala to leczenie i wlasciwie z przewleklych chorob zrobil sie tydzien chorowania i mogl isc do przedszkola. Jedyny mankament jaki ma homeopatia to -moim zdaniem- czestosc i systematycznosc w podawaniu kropli badz granulek. Zaczelam co pol godziny potem czasy sie wydluzaly w stanach chorobowych nawet w nocy.. Ale temp 39 z kawalkiem pokonalismy bez lekow -takich z apteki. Mialam przygotowany lek na wszelki wypadek jednak sie udalo. Teraz wiem ze temp nie mozna zbijac od razu pomimo ze maluch jeczy bo trzeba dac organizmowi powalczyc. A potem juz jest coraz lepiej. Jest coraz wiekszy i widze ze radzi sobie z chorobami coraz lepiej. Ale sprawdzam w necie jakie leki , co powoduja, jakie sa skutki uboczne i dziwie sie ze lekarze przepisuja dzieciom ktore nie sa alergikami leki na alergie , gdzie kolejni lekarze pisza ,ze bezwzglednie nie mozna. Lacza leki , ktorych (nawet w samych ulotkach jest napisany sklad) nie wolno podawac razem.. I badz tu czlowieku madry.. a przeciez chodzi o nasze ldzieci... Zycze zdrowia i powodzenia w trafieniu na dobrego i madrego lekarza . Mi sie udalo mam wspaniala pediatre i wspaniala homeopatke a dzialajac razem wyciagnely mi dziecko z niemalych opresji. I wiem ze coraz wiecej lekarzy sklania sie ku homeopatii bo wspiera konwencjonalna medycyne i madrze i systematycznie stosowana naprawde pomaga..
gość
26-12-2014, 22:15:27

Gratuluję z tym "temperatury nie trzeba zbijać od razu". Gdyby była pani świadkiem drgawek gorączkowych, to przy najmniejszym skoku temperatury dziecko dostawaliby czopek...
gość
27-09-2015, 17:41:56

witam jak stosować pulmicort wraz z berodual

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: