Reklama:

Pulmicort do inhalacji (75)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
27-09-2015, 22:31:06

Pilmicort plus 10 kropli berodual i robimy inhalacje
gość
24-03-2016, 14:06:02

Gość 2009-11-16 20:55:27
Moj synek ma 1,5 roku i 3 razy (w ciągu 8 miesięcy) miał zapalenie krtani - za kazdym razem pomagal pulmicort (w szpitalu; bo mielismy ostre napady i maly sie dusil).
Po ostatnim zapaleniu jestesmy na Pulmicorcie od miesiaca (w miedzyczasie byl subtelny nawrot, ale zwiekszylismy dawke odrobine) a teraz maly dostal okropnego zapalenia skory w pachwinach. Najpierw pryszczyki, ktore teraz zlaly sie w 1 wielkie, grube odparzenie. Czy to mozliwe, ze Pulmicort wyjalawia mi czlowieka? Powinnam dawac mu jakies priobiotyki? Jogurtow nie jada, bo ma skaze. Czy w ogole mam to wiazac z pulmicortem? Nigdy nie mial odparzen ani nic podobnego, wiec zupelnie nie wiem, co to jest ani jak sie leczy takie rzeczy.
Bede wdzieczna za rade.
Moj pediatra bezwzglednie kazal buzie umyc dziecku zaraz po inhalacji, jak rowniez podawac leki typu dicoflor.
gość
22-03-2017, 10:18:00

Dopiero pierwszy raz robiłam dziecku nebulizacje z Benodilu na pseudokrup i uważam, że lek jak również forma jego podawania jest szalenie skuteczne. Postanowiłam, nawet zakupić nebuizator do użytku domowego dla całej naszej rodziny. Teraz łatwiej pokonamy kaszel.
gość
11-04-2017, 09:55:32

Cześć. Dobrym urządzeniem jest PRO Sanity. Można do wszystkiego wykorzystywać – alergii, astmy, stanów zapalnych, ale też przy klasycznym przeziębieniu i w formie profilaktyki. Także jest to wszechstronny mechanizm a właśnie czegoś takiego do domu potrzebowałem, gdzie mam i astmatyka, i alergika i jeszcze sam mam często problemy z bólem gardła.
gość
09-05-2017, 23:05:29

Cóż jeśli zapalenie krtani to najczesciej wirusowe. Bez sensu antybiotyk - na wirusy nie daje sie antybiotyku. ANTYBIOTYKI SĄ NA BAKTERIE. Poza tym po antybiotyku tez mozna dostac grzycice!
Gość 2009-11-26 07:21:04
Witam
pulmicort u mojego syna spowodował grzybicę jelit i skory. Teraz jest na diecie przeciwgrzybiczej + probiotyk i u nas jest znaczna poprawa. Niestety to są mozliwe skutki uboczne pulmicortu, czego dowiedziałam się z ulotki. Przemywanie twarzy i płukanie ust nie pomogły. Grzybica nasiliła kaszel , a zwiększona dawka tego leku ( ze 125 na 250) pogorszyła tylko objawy. Probiotyk na pewno nie zaszkodzi, może tylko pomóc. No cóż z dwojga złego lepszy chyba antybiotyk niż steroid. Ale to jest moje zdanie.
gość
20-06-2017, 12:46:05

Moje dziecko właśnie ma przepisany do nebulizowania przeciwzapalny benodil, bo już od paru dni bezskutecznie próbowałam się pozbyć kaszlu. Podpytałam trochę lekarza o ten lek, bo wcześniej nie miałam z nim do czynienia i wychodzi na to, że to bardzo skuteczna alternatywa dla antybiotyku
gość
10-08-2017, 11:45:47

Moje dziecko jest obecnie chore. Szczękający kaszel, dostał pulmicort, bo stwierdzono, ze to zapalenie krtani/tchawicy. Pomogło. Już nie łapał powietrza w nocy i nie kaszlał. między czasie odrobaczamy się., bo lekarz stwierdził (na podstawie obserwacji rodzica, i tego co mówiłam), że po ostatniej chorobie przyczyną kaszlu mogą być robaki. Jak dostał lek na robaki i syrop tussidrill jak ręką odjął. Odrobaczanie zrobiliśmy bez testów i badań, po pierwsze mogą być niewiarygodne i nie było na to czasu, a niektórzy są zdania, że jak dziecko siedzi po piaskownicach, chodzi do przedszkola, szkoły to trzeba je systematycznie odrobaczać. Też jestem tego zdania. Międzyczasie mamy zrobić wymaz na chlamydię, bo to też trzeba wykluczyć, a kiedyś już miał, a ona lubi wracać. Leki na alergię bierze w systemie ciągłym. Może komuś się przyda. Bo jak dziecko tylko kaszle i kaszle, gorączki nie ma a osłuchowo czysty, to przyczyną mogą być inne dolegliwości niż wirus czy bakteria.
gość
01-02-2018, 05:06:31

Treść zablokowana przez moderatora

gość
05-03-2018, 11:24:04

gość
10-03-2018, 01:55:06

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: