Reklama:

splaszczona glowka (32)

Forum: Przypadki pediatryczne

Początkujący
23-02-2009, 14:17:00

witaj Monika,
mam pytanie dotyczace tych kaskow.moj synek ma 6miesiecy i nie chce za zadne skarby zmieniac strony snu.ma splaszczony prawy bok.w jakiej klinice bylas z dzieckiem i jak pomagaja te kaski. i czy jest to bardzo kosztowne.[addsig]
aa
Początkujący

witaj Monika,
mam pytanie dotyczace tych kaskow.moj synek ma 6miesiecy i nie chce za zadne skarby zmieniac strony snu.ma splaszczony prawy bok.w jakiej klinice bylas z dzieckiem i jak pomagaja te kaski. i czy jest to bardzo kosztowne.[addsig]
aa
Początkujący

witaj Monika,
aa
Początkująca
23-02-2009, 14:50:00

a wiec po kolei Moj synek tez nie chcial spac na drugiej stronie a gdy juz go do tego przyzwyczailam bylo niestety za pozno.W tej chwili Sven nosi kask 3 miesiace i jego splaszcona glowka wyrownala sie o polowe tzn z 2 cm na 1cm niestety idzie to wolniej niz u mlodszych dzieci bo i glowka rosnie wolniej jesli dziecko skonczy 7 miesiecy sa slabe szanse na to ze wyrowna sie wszystko samo.Sven nie dosc ze ma splasczona glowke to jeszcze schodzila ona w bok teraz tylko juz zostalo 1 cm splaszczenia Nie wiem czy zejdzie nam to w calosci pewnie juz nie bo pozno zaczelismy terapie bo lekarze ciagle anm wmawaili ze sie wyrowna i niestety nie mieli racji.Ale i tak jestesmy zadowoleni ze wogole sie dowiedzielismy o tej terapi i ja zaczelismy Glowka nabiera ladnego ksztaltu i mam nadzieje ze bedzie jeszcze chocby troche lepiej Oczywiscie to nie jest choroba i nie robie z tego dramatu ale po co ma nasz syn miec krzywa glowke skoro nie musi
My mieszkamy w Niemczech i tutaj jezdzimy do kliniki Niestety koszta jak na polskie warunki sa dosc duze bo jest to suma miedzy 1820 a 2500 euro W tym jest juz kask i wizyty lekarskie.My placilismy 1820 bo bylismy w Lich gdzie przyjmuje dr Blecher z cranio center Tyle samo kosztuje terapia w berlinie.
Duzo informacji jest na stronie
www.cranioform.de
to niemiecka strona ale jest tam tez tlumaczenie po polsku poszukaj tylko w jezykach.Co moge jeszcze dodac syn nie ma problemu z tym kaskiem nosi go 23 godz na dobe sciaga sie go tylko do czyszczenia .Calkiem normalnie sie rozwija i w niczym mu on nie przeszkadz
Jesli bedziesz miala jeszcze jakies pytania to jest moj adres mailowy
monia.f@gmx.de
dodam jeszcze ze 6 miesiecy to dobry czas aby taka terapie zaczac potem jak pisalam idzie to wszystko juz polniej [addsig]
monia
Początkująca
23-02-2009, 14:59:00

no niestety Twoj syn maja 16 lat jest juz brzydko mowiac za stray na taka trapie Naszemu synkowi ktory mial 8 i pol miesiaca tez mowili ze moze byc juz za pozno choc to moze smiesznie brzmi bo przeciez to jeszcze malenstowo Ale u takich dzieci najlepiej glowka rosnie miedzy 4 a 8 miesiacem i wtedy terapia daje nalepsze efekty Choc nasz synek jest taki malutki to niewiadomo czy splaszczenie sie calkowicie wyrowna Na razie mamy polowe za soba i naprawde widac efekty
Pozdrawiam
monia
Początkujący
23-02-2009, 20:20:00

A może pomogą jakieś poduszki masujące, które pobudzają krążenie albo może jakaś witamina???? Jest jakaś nadzieja, żę się poprawi???? A może trzeba czegoś innego spróbować????
Początkująca
24-02-2009, 08:08:00

wiesz ja nie jestem lekarzem wiec ciezko mi powiedziec co tak naprawde moze pomoc Moge tylko powiedziec to co dowiedzialam sie od dr Blecher u ktorego akurat podjelismy te terapie On zajmuje sie glowkami dzieci od 15 lat i raczej dobrze zna ten temat Sven mial splaszczona glowke juz od urodzenia i nie pomoglo przekladanie na druga strone owszem lezal na tej wlasciwej stronie i robi to do dzis bo teraz to jego ulubiona strona ale to nic nie dalo glowka byla nadal krzywa zaczelo sie dopiero poprawiac jak zalozylismy kask
Jesli masz ochote to powtorze tutaj adres strony gdzie mozesz poczytac na ten temat jest tam opisane co i jak to niemiecka strona ale maja takze polskie tlumaczenie poszukaj tylko w jezykach adrest strony to
www.cranioform.de[addsig]
monia
Początkujący
24-02-2009, 15:37:00

Byłem na tej stronie, tylko, że w języku polskim, ale z tego co pamietam to tylko o małych dziciach tu mowa jest. Oprócz kasku jest jakaś inna opcja, aby naprostować głowe???? Bo to sporo może być zachodu z kaskiem. A ile kosztuje taki kask????
Początkująca
24-02-2009, 16:35:00

obawiam sie ze nie ma innej metody ktora moglaby wyrownac glowe juz u prawie doroslego czlowieka Kosci czaszki sa juz mocne i nie ma na to raczej szans Dlatego metode ta stosuje sie u malych dzieci ktore nie ukonczyly 15 miesiaca
Niestety nic wiecej na ten temat nie wiem i tutaj nie bardzo moge ci pomoc[addsig]
monia
Początkujący
24-02-2009, 20:59:00

Czyli pozostaje kładzenie się spać na bardziej odstającej częsci i liczenie na coś, że się ruszy????

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: