Reklama:

UWAGA NA ANTYBIOTYK SUMAMED ***!!! (292)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
03-01-2009, 11:04:00

Naczytałam się o Eurespalu a moja 4letnia córeczka wypiła już chyba z trzy butelki jak razem zliczę! Niczego u niej nie zauważyłam a jest nadwrażliwa na leki. Po zażyciu antybiotyku SUMAMED *** miała poważne zaburzenia zachowania i straszne wizje i lęki. Przeszłyśmy przez piekło, 3 szpitale, 14lekarzy i masę badań. Podejrzewali u mojego dziecka wszystko tylko nie prawdę, że lekarz zbędnie przepisał na kaszel tak silny antybiotyk i o mało co zmarnowali by mi dziecko!!!
gość
10-01-2009, 20:53:00

to chyba raczej wina lekarza a nie leku :/

gość
12-01-2009, 20:44:00

Wina oczywiście lekarza ale jaki jest ten lek, skoro wywołał aż takie straszne skutki uboczne. Moja córka jest wrażliwa i ma tiki newrowe do dziś od sierpnia!
gość
15-02-2009, 23:03:00

powinnaś raczej iść z dzieckiem do neurologa jeśli do dziś ma jakieś zaburzenia i tiki, Sumamed jest świetnym lekiem dla dzieci, tylko raz dzinnie się do dawkuje i dziecko nie stresuje się,że musi pić paskudny Zinnat czy Klacid 2 razy na dobę. Ponadto Sumamed jest lekiem oryginalnym, a to znaczy najwyższej jakości. Uwaga na odpowiedniki: AziTeva i AzitroLek (tanie badziewie). Pozdrawiam!
gość
16-02-2009, 14:55:00

Mała była badana przez dwóch cenionych w Wielkopolsce neurologów. Brała Sumamad *** - za silny dla dziecka mającego niecałe 4lata, jak powiedzieli mi lekarze. Tym bardziej,że mała tylko pokaszkiwała po zaśnięciu i nic więcej jej wtedy niebyło. Rozmawiałam ostatnio z dwoma matkami , których dzieci są uczulone na Sumamed!
Początkująca
16-02-2009, 16:08:00

Akurat Smaded to lek dobrze tolerowany i bardzo rzadko są objawy uboczne a nigdy nie słyszalam o zab. zachowania to tym leku. A sumemed *** to po prostu większ dawka leku w 5ml i jak najbardziej odpowiednia dla dziecka w tym wieku! chyba z dzieckiem trzeba isc do psychologa
gość
17-02-2009, 09:51:00

Oczywiście do psychologa też chodziliśmy, bo szukaliśmy pomocy wszędzie. Na każdego lek działa inaczej. Moja córka jest nadwrażliwa na leki, np. syropy uspokajające jeszcze więcej ją pobudzają. W ciągu brania Sumamedu (w ciągu 5 dni) nagle z wesołym, wspaniałym dzieckiem stało się coś strasznego. Każdy ma inne doświadczenie.
Początkująca
17-02-2009, 13:06:00

drodzy rodzicie, zacznijmy od tego, dlaczego faszerujecie dzieci silnymi antybiotykami w przypadkach gdy jako objawy podajecie lekki kaszel? czy nie słyszeliście o domowych sposobach leczenia?są bardzo skuteczne, wiem to z doświadczenia ponieważ mam dwójkę dzieci
gość
17-02-2009, 21:35:00

popieram!!!
byle kaszelek a wy lecicie do lekarza i od razu antybiotyk!
gość
18-02-2009, 16:43:00

Ufałam lekarzowi, mówił, że musi brać antybiotyk. Teraz się boję każdego leku. Proszę o te domowe sposoby na kaszel bo córka kaszle i jest przeziębiona. Próbowałam syrop z cebuli ale ją uczula.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: