Reklama:

UWAGA NA ANTYBIOTYK SUMAMED ***!!! (292)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
18-02-2009, 19:25:00

na kaszel robię moim dziecim kompresy. przed zasnięciem, w łóżku, smaruję klatkę piersiową niewielką ilością tłuszczu, np masło, pieluszkę tetrową skrapiam spirytusem(takim ze sklepu monopolowego), ogrzewam np ciepłym żelazkiem lub na kaloryferze i taki cieplutki okład kładę na klatkę pod pidżamkę, przykrywam kołderką i do rana. można też tym spirytusem natrzeć kark dziecka i stopki, po czym założyć ciepłe skarpetki
gość
12-05-2009, 12:59:00

Nie wiem czy po tym antybiotyku (mam nadzieje ze tak! ze to nic innego...) ja bralam sumamed.. (super lek bo tylko 3 tabletki -ironia) i po 3 tabletce.. stracilam czucie w nogach i dloniach.. bylam u 5 lekarzy-łącznie z neurologiem.. ostatni mnie pocieszyl ze to jest wlasnie po sumamedzie i ze powinno samo minac z czasem... mam nadzieje ze przejdzie.. NIE BIERZCIE SUMAMEDU.. NIGDY!!
gość
12-05-2009, 13:04:00

Nie wiem czy po tym antybiotyku (mam nadzieje ze tak! ze to nic innego...) ja bralam sumamed.. (super lek bo tylko 3 tabletki -ironia) i po 3 tabletce.. stracilam czucie w nogach i dloniach.. bylam u 5 lekarzy-łącznie z neurologiem.. ostatni mnie pocieszyl ze to jest wlasnie po sumamedzie i ze powinno samo minac z czasem... mam nadzieje ze przejdzie.. NIE BIERZCIE SUMAMEDU.. NIGDY!!
gość
12-05-2009, 20:12:00

czy ktoś z was spotkał się z takim problemem, że był strasznie osłabiony po sumamedzie? i stracil normalne czucie nóg i dłoni? może nie że całkowicie stracił, ale miał takie dziwne uczucie gdy dotykał nóg i rąk?
gość
13-05-2009, 19:04:00

Wita. Mój 4 letni synek właśnie jest po kuracji tym paskudztwem. Po zakończeniu dostał straszną wysypkę, a także ma złe wyniki wątrobowe, właśnie w wyniku brania tego antybiotyku. dodam, że nie jest alergikiem.
gość
13-05-2009, 19:05:00

Dodam jeszcze, że przez 4 dni po kuracji wymiotował.
gość
22-05-2009, 21:31:00

o jejku jak to czytam to az sie boje podalam dziecku summamed *** i zaraz zwrocil a dostal go bo ma katar ropny i kaszel
gość
25-05-2009, 08:13:00

moje dzieci kilka razy dostawali sunnamed *** i nic im sie niedzialo... dodam ze jeden ma 2 latka a drgi 9 miesiecy ...
dostawali raz dziennie przez piec dni...
moze to zalezy od dawki. leku i jak na dziecko dziala

mi to moj lekarz mowi ze nie kazdy lek moze zadzialac na dziecko...
znajomej corka byla chora na zapalenie gardla brala sunamed zamiast jej sie poprawic jej sie pogorszylo ze sie przez rece przelewala... a wygladala jakby umierala... co sie okazalo pediatra zapisala zaduża dawke leku.... dziecko ma 2 latka.. a Ona dala jej dawke jak na nastolatka..
gość
28-06-2009, 16:07:00

po sumamedzie dostałaś paralizu...jest taka choroba przenoszona przez kleszcze BORELIOZA i jak ją się leczy to występują herxy które wywołują bole głowy i niedowłady,jak ginie bakteria to wytwaza neurotoksyny które podrazniają nerwy tak ze dochodzi właśnie do takich niedowłądów lub mrowień.Co ciekawe osoby nie chorujące na boreliozę po zazyciu leków które ją leczą nie mają zadnych komplikacji czy tzw herxów wiecej na www.borelioza.org
gość
18-08-2009, 11:39:00

To prawda, borelioza w połączeniu z antybiotykami mogłaby spowodować taki efekt
http://borelioza.net/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: