Reklama:

UWAGA NA ANTYBIOTYK SUMAMED ***!!! (292)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
15-12-2020, 20:51:49

Ja dałam rade wziac 5 dni cały czas odczuwałam dretwienia paralize rak taki dziwne uczucie palenia pieczenia rak ciezar na klatce piersiowej nie biore 1 dzien a objawy sie nasiliły mam zaburzenia lekowe błagam czy to minie jak ja wroce do pracy ;(:( i jak będę normalnie funkcjonować
gość
15-03-2021, 14:01:23

Dostałem Sumamed na płuca (mam covid i lekarka z poz dała mi ten antybiotyk, bo mam duszności) ale nie znałem wcześniej tego antybiotyku więc zacząłem szukać informacji w necie i tak trafiłem na to forum.. to co tu czytam zmroziło moją krew w żyłach, antybiotyk po którym są takie objawy neurologiczne przez tyle miesięcy, nie wiem ale chyba nie chcę tego brać
gość
25-03-2021, 19:11:44

Polecam nie przejmować się tym co ludzie piszą, bo co post to większa głupota. Mój syn (14 mies.) dostał antybiotyk na zapalenie oskrzeli i po 3 dniach zniknął kaszel, który ciągnął mu się już 2 miesiące. I tak pewnie wygląda historia 99% tych którzy go biorą. Lek nie byłby tak popularny gdyby nie był bezpieczny. Przeczytałem większość stron w tym temacie i poraża niewiedza ludzi - część dowiaduje się od farmaceutki co to jest probiotyk, część daje go bez konsultacji z lekarzem, część za wcześnie, ktoś inny jest zdziwiony że chore dziecko na antybiotyku nie jest tak wesołe jak zdrowe, głowa mała. Wszystkie drętwienia, paraliże, tiki, wymioty itd. są wymienione w ulotce - jest rozpisane jak często; zaburzenia układu nerwowego np. mogą pojawiać się pomiędzy 1/100 a 1/1000 przypadków - siłą rzeczy ktoś kto tego doświadczył i nie przeczytał ulotki wejdzie tutaj i będzie szerzył panikę. Z ulotkami innym antybiotyków jest tak samo, a pewnie i gorzej. Nawet APAP i Ibuprom mają listę działań niepożądanych, a są powszechnie uznawane za całkowicie bezpieczne.
gość
18-11-2021, 14:46:57

Brałam 3 dni Sumamed, bóle brzucha tragedia, nie funkcjonuję
gość
16-01-2022, 16:56:45

Syn to bral i 15 miesięcy i od tego czasu dziwnie się zachowuje. Nie wiem czy to wina tego antybiotyki ale to po nim zaczął nawiązywać mniejszy kontakt z nami, wręcz zachowuje się tak jakby to nie potrzebował. Zrobił się placzliwy.
gość
22-07-2022, 13:26:13

Ja po tym antybiotyku dostałam nerwicy lękowej i wylądowałam u psychiatry! Uważajcie na ten antybiotyk !
gość
14-10-2022, 01:41:31

Ja sumamed dostałam jako osoba dorosła na trądzik. Przeszłam już nim jedną kurację 2 lata temu i trądzik na plecach i na twarzy zupełnie znikł. Niestety przez wahania hormonalne i stres znowu go przyjmuje. Za pierwszym razem trochę schudłam niestety, byłam osłabiona, drętwiały mi kończyny, miałam bóle w klatce. Przeszło mi wszystko po około pół roku i zdążyłam o tym zapomnieć, aż do dzisiaj czyli w trakcie drugiej kuracji. Jest 3 w nocy, a ja poprostu nie mogę spać. Całe ciało mi pulsuje, jestem dziwnie podenerwowana, mam tiki w nogach, jestem okropnie osłabiona, praktycznie nie mam apetytu. Staram się dojadać przed snem żeby nie chudnąć bardziej ale nic to nie daje. Boli mnie praktycznie wszystko, mam też szumy w uszach i dziwne nerwobóle :( zostały mi jeszcze 2 tabletki do wzięcia ale już sobie daruję. Generalnie przy trądziku kuracja wygląda trochę inaczej, bo najpierw bierze się przez 3 dni po jednej tabletce, a później przez 6 lub 9 tygodni po jednej w tygodniu. U mnie te obiawy pojawiły się dopiero w drugim tygodniu. Ewidentnie czuje poprostu, że organizm z czasem jest bardziej wyniszczony. A i jeszcze nadmienię, że od pewnego czasu mam problemy z koncentracją i wysławianiem (zapominam pewnych słów)
gość
14-11-2022, 22:47:50

Brałem w życiu, niestety, sporo antybiotyków i nie miałem praktycznie żadnych poważniejszych objawów, do czasu sumamedu. Najgorszy badziew jaki w życiu brałem (od początku brałem również probiotyk Asecurin, przepisany wraz z antybiotykiem przez panią doktor i biorę go nadal), co z tego że wyleczył infekcję, skoro już przy drugiej dawce zaczęło mi strasznie dzwonić w uszach, do tego przytykanie uszu, nagłe ostre bóle głowy które po chwili same przechodziły (i tak kilka razy dziennie), oraz nieregularne bicie serca. Po tygodniu od wzięcia ostatniej 3 dawki, przytykanie uszu minęło, serce się uspokoiło, a głowa przestała boleć, ale szumy uszne pozostały. Piszą, że lek musi się wypłukać, a to zajmuje różnie, moja pani doktor mówiła, że lek się utrzymuje w organizmie 7 dni, gdzie indziej czytałem, że objawy przeszły po 10 dniach, gdzieś indziej, że po 21. Nie wiem ile będzie to trwało u mnie, ale jak przestanie mi dzwonić w uszach to wrócę tu i napiszę. Ja na pewno nigdy już nie wezmę tego antybiotyku i będę przestrzegał przed nim każdego. Życzę wszystkich dużo zdrowia!
gość
10-12-2023, 14:12:19

To bardzo słaby antybiotyk. U mnie nie zadziałał.Lekarz wmawiał mi ,że mam brać i tyle. Zero reakcji na to co mówię, bo chciałam , aby mi zmienił. Po dwóch tabletkach ostry wyciek z nosa, lało się jak z cebra , sama woda. Opuchnięte powieki, może nawet spojówki. Zero reakcji lekarza. 6 tabletek mam.
gość
22-09-2024, 23:09:28

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: