Ja sumamed dostałam jako osoba dorosła na trądzik. Przeszłam już nim jedną kurację 2 lata temu i trądzik na plecach i na twarzy zupełnie znikł. Niestety przez wahania hormonalne i stres znowu go przyjmuje. Za pierwszym razem trochę schudłam niestety, byłam osłabiona, drętwiały mi kończyny, miałam bóle w klatce. Przeszło mi wszystko po około pół roku i zdążyłam o tym zapomnieć, aż do dzisiaj czyli w trakcie drugiej kuracji. Jest 3 w nocy, a ja poprostu nie mogę spać. Całe ciało mi pulsuje, jestem dziwnie podenerwowana, mam tiki w nogach, jestem okropnie osłabiona, praktycznie nie mam apetytu. Staram się dojadać przed snem żeby nie chudnąć bardziej ale nic to nie daje. Boli mnie praktycznie wszystko, mam też szumy w uszach i dziwne nerwobóle :( zostały mi jeszcze 2 tabletki do wzięcia ale już sobie daruję. Generalnie przy trądziku kuracja wygląda trochę inaczej, bo najpierw bierze się przez 3 dni po jednej tabletce, a później przez 6 lub 9 tygodni po jednej w tygodniu. U mnie te obiawy pojawiły się dopiero w drugim tygodniu. Ewidentnie czuje poprostu, że organizm z czasem jest bardziej wyniszczony. A i jeszcze nadmienię, że od pewnego czasu mam problemy z koncentracją i wysławianiem (zapominam pewnych słów)