Reklama:

UWAGA NA ANTYBIOTYK SUMAMED ***!!! (292)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
23-02-2019, 12:51:12

A Ja brałam i zero reakcji.To nie wina antybiotyku tylko indywidualna każdego organizmu.
gość
04-03-2019, 06:59:24

Wzielam w sobote rano. Od razu biegunka, bol w klatce piersiowej, kolek w gardle. Natomiat wieczorem poprawa więc postanawiam wziąć 2 dawke w niedziele. Po 2 dawce dosłownie mnie zmiata. Zawroty głowy takie że muszę się położyć. Bardzo silny bol głowy i senność az do wieczora. Przelezalam pol niedzieli. Dzisiaj go nie biorę nie ma opcji.
gość
14-03-2019, 13:52:19

Kilka lat temu zachorowałem na grypę, niestety chory chodziłem do pracy... W końcu tak mnie rozłożyło, że ponad tydzień leżałem z temperaturą ponad 40 st... Wdało się zapalenie płuc. Lekarz w trybie pilnym odesłał mnie do szpitala ale nie chciałem zostać na oddziale.
Dostałem Sumamed.
Pierwsza doba to koszmar jelitowy, leciało górą i dołem co chwilę, do tego straszny ból jamy brzusznej...
W drugiej dobie czułem się jak ryba w wodzie, dolegliwości jelitowe ustąpiły i objawy choroby zniknęły...
Od tamtej pory nie chorowałem w ogóle... Aż do teraz.
Dzieciaki przyniosły zarazę ze szkoły... Chodziłem zasmarkany przez dwa tygodnie i znowu zapalenie płuc i zatok...
Sumamed po raz drugi.. Myślałem, że będzie sranie na potęgę ale z objawów ubocznych tylko duży ból głowy...
Da się przetrwać...
gość
01-05-2019, 00:29:07

Treść zablokowana przez moderatora

gość
01-05-2019, 00:30:16

obecnie stosowane środki ? a czy kiedy kolwiek jakikolwiek lek w historii istnienia medycyny nie posiadał skutków ubocznych ???
gość
20-05-2019, 17:53:30

Lek owszem pomógł ale był lekki ból brzucha, wysuszył strasznie gardło no i miałam po nim taki suchy kaszel i duszności że ciężko było wytrzymać.
gość
09-07-2019, 20:31:12

Ja umieram przez ten lek 6 dni po 500 mg rodzinny przypisał a ja mu zaufałem mam zapalenie trzustki. A jeszcze przed rozpoczęciem leczenia tym lekiem oddawałem krew , teraz cukrzyca i inne komplikacje ja pier.... I nie wierzę ale to prawda skutki uboczne są strasznie.... Błagam nie stosujcie tego leku.
gość
23-11-2019, 13:09:18

Nasze dziecko ( 4,5 l ) dostało lek na początku listopada. Cztery dni po kolei brał ustaloną z pediatrą dawkę. Po tygodniu pojawiły się silne tiki nerwowe. Widocznie antybiotyk nie dla nas. Pytanie do innych pacjentów. Jak długo utrzymywały się u Was tiki ?
gość
16-02-2020, 19:28:41

2 letnia wnuczka bardzo żywa , wesoła i kontaktowa , zawsze pogodna , po drugiej dawce antybiotyku w syropie SUMAMED niepokojąco zmieniła zachowanie i dziwnie stawiała kroki , jak by miała zachwianie równowagi , a po 3 dawce zaczęła chodzić w kółko , brak było kontaktu wzrokowego , tiki , nie dawała się dotknąć nawet mamie , płacz bez przyczyny i wyraźny lęk - wyraźne zmiany neurologiczne. Mamy nadzieję , że są to zmiany przejściowe , ale czy tak powinien działać lek ? To nie trutka na szczury !
gość
07-10-2020, 07:57:38

Sumamed powoduje straszne bóle wszystkich narządów wewnętrznych, jelit, glowy, mięśni, stawów wytrzymałem tylko 2 dawki. Ale pomogło.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: