Reklama:

UWAGA NA ANTYBIOTYK SUMAMED ***!!! (292)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
15-02-2018, 22:09:58

Moje maleństwo 4 lata po sumamedzie ma bardzo przyspieszone bicie serduszka. Nigdy więcej nie zgodzę się na ten lek
gość
19-02-2018, 11:38:58

Biorę summamed 3 miesiąc, lecząc chlamydię. Czuję się po nim normalnie, wydaje mi się, że to najlżejszy z antybiotyków który brałam. Spróbujcie dać dziecku metronidazol (np., na lamblie) to dopiero jest zajzajer.
Początkująca
20-02-2018, 08:37:53

Ja znam ten lek, bo sama brałam go już od kilku lat, podobnie mój narzeczony i nigdy nie zaobserwowałam u siebie czy u niego żadnych niepokojących objawów, ale możliwe, że na dorosłych nie ma on tak silnego wpływu. Możliwe, że dla dziecka jest za mocny i lepiej podawać mu coś "lżejszego"
gość
20-02-2018, 16:54:00

Ja używałam tego antybiotyku i nic mi nie było i nie jest. To samo w przypadku mojego dziecka - bardzo złe reagowałam natomiast wraz z moim dzieckiem na augumemtin. Czyli tak naprawdę wszystko zależy na co człowiek jest uczulony.
gość
17-03-2018, 00:47:27

Witam, mam 17 lat i mi została przepisana dawka 500mg po 1 tabletce przed 6 dni - jestem po wzieciu 3 dawki i PRZERYWAM leczenie. 1 dawka byla okej, natomiast po 2 myślałam, że umrę - okropny ból brzucha + strasznie twardy, biegunka calą noc, mdłości, uczucie niepokoju i lęku. Dodam, że nie czytałam ani ulotki, ani wpisów na forum - nie spodziewałam się takich objawów. Czesto choruje ale jeszcze nigdy nie miałam takich obajwów jak po tym antybiotyku.
gość
22-03-2018, 07:59:16

Lekarz przepisał synkowi 2 lata ten lek na poważne zapalenie płuc braliśmy 6 dni dwa dni przerwy i teraz kolejne 5 dni synkowi nic nie jest ma apetyt cały czas się bawi i śmieje i bardzo dobrze śpi w nocy brak trików nerwowych wysypek czy bąbli pozdrawiam
gość
06-04-2018, 16:16:40

U mnie jak moja córka dostała antybiotyk, to pojawiła się straszna biegunka. Farmaceutka mi powiedziała w aptece, że trzeba stosować osłonę do antybiotyku, żeby nie było efektów ubocznych. My stosowaliśmy trilac w kroplach, bardzo dobry do podawania dzieciom.
gość
17-04-2018, 11:30:33

Nie ma idealnych antybiotyków, bo jak nazwa wskazuje ANTY-BIO - czyli w tłumaczeniu-przeciw życiu
gość
20-04-2018, 11:44:31

Witam,ja po sumamedzie mam okropne bóle brzucha i biegunke,wiem już na pewno,że mi nie służy
gość
25-04-2018, 21:43:36

4h temu wzięłam azymicyn - te same skladniki co sumamed
Mam drętwienie ręki i straszny niepokój oraz biegunke. Przestrzegam przed tym świństwem. Nie wiem co mam robić czy po odstawieniu leku drętwienie minie czy mam jechac na pogotowie?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: