Reklama:

UWAGA NA ANTYBIOTYK SUMAMED ***!!! (292)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
01-10-2010, 11:48:43

Czy czyjeś dziecko po Sumamed dostało dziwnych tików?
Mój syn (4 lata) dostał dziwnych skurczów mimowolnych twarzy (zaciskanie oczu z jednoczesnym wygięciem ust z kącikami w dół , jakby następował jakiś skurcz mięsni. To wygląda troche jak napad padaczkowy.
Dziecko jest teraz diagnozowane neurologicznie ale zbieżność tych "tików" z podaniem leku jest tak duża, że prosze o wypowiedź kogoś, czyje dziecko doświadczyło podobnego problemu.

Czy u waszych dzieci to sie pojawiło i czy ustąpiło samoistnie, a jeżeli tak to po jakim czasie od zaprzestania brania leku.
Prosze o pomoc
gość
04-10-2010, 07:35:51

Czy te tiki (albo inne zmiany neurologiczne ) ustepują - a jesli tak to po jakim czasie ?
Czy ktoś miał ze swoim dzieckiem ten problem po Sumamed ***

Prosze o pomoc
gość
04-10-2010, 07:40:00

Gość 2010-10-01 13:48:43 Czy czyjeś dziecko po Sumamed dostało dziwnych tików?
Mój syn (4 lata) dostał dziwnych skurczów mimowolnych twarzy (zaciskanie oczu z jednoczesnym wygięciem ust z kącikami w dół , jakby następował jakiś skurcz mięsni. To wygląda troche jak napad padaczkowy.
Dziecko jest teraz diagnozowane neurologicznie ale zbieżność tych "tików" z podaniem leku jest tak duża, że prosze o wypowiedź kogoś, czyje dziecko doświadczyło podobnego problemu.

Czy u waszych dzieci to sie pojawiło i czy ustąpiło samoistnie, a jeżeli tak to po jakim czasie od zaprzestania brania leku.
Prosze o pomoc
gość
06-10-2010, 10:05:14

Kochani - proszę o wsparcie. Poprzednie e-maile opisują mój problem z 4 letnim synkiem, który po sumamed *** dostał okropnych napadów tikowych (zaciskanie oczu z jednoczesnym wygięciem ust, jakieś skurcze buzi)
Szukam rodziców dzieci z podobnym problemem po tym leku, żeby zapytac po jakim czasie u ich dzieci zaczęło sie to cofać.

Robimy teraz badania neurologioczne (eeg) i mamy umówiona kolejną konsultacje neurologiczną ale to czekanie jest tak zabijające. Boję sie o moje dziecko

Czekam na jakieś sygnały
gość
10-10-2010, 17:57:19

Neurolog i badania wykazały, że te tiki (podobne do drgawek padaczkowych) są po leku Sumamed ***.
Po jakim czasie to się cofnęło u Waszych dzieci i czy wogóle nastąpiła zauważalna poprawa.

Proszę o kontakt

Zrozpaczona Mama
gość
04-12-2010, 20:25:08

Moja 5letnia córka dostała ten lek od laryngologa zaraz po Zinnacie, który jej nie pomógł. W trzecim dniu zaczęła mówić o bólu brzucha, nie chciała jeść, wymiotowała. Wieczorem dostała gorączkę 39stopni i zaczęła narzekać, że ją strasznie bolą oczy. Obdzwoniłam 2 lekarzy, którzy twierdzą, że to pewnie następna infekcja i że to nie od tego leku. Tylko zima za oknem mnie zniechęca do pojechania z tak wysoką temp.do szpitala. Podałam teraz nurofen dla dzieci żeby zbić temp. jak polecił pediatra przez telefon i "modlę się" żeby nie musieć w ten ziąb, w nocy zawozić dzieciaka do szpitala. A opisane tiki nie dadzą mi dzisiaj zasnąć. Jestem załamana i pretensję mogę mieć tylko do siebie że nie sprawdziłam opini na temat tego paskudnego leku wcześniej
Początkująca
05-12-2010, 00:43:39

SUMMAMED Mój syn po tym leku dwukrotnie już miał silne wymioty. Więcej go już nie podajemy
Początkująca
05-12-2010, 11:45:29

Moja 7letnia córka brała sumamed,i bardzo szybko jej pomógł.Prędzej leczona byla jakimiś innymi lekami bez efektu. w koncu lekarz zalecił sumamed i jak ręka odjął .
gość
16-12-2010, 19:19:25

U mojego (wtedy rocznego) synka sie nie sprawdzil. Dr przepisal na drobne zmiany w oskrzelac, po 2 dniach wyladowalismy w szpitalu z ostrym zapaleniem pluc.
Początkująca
23-12-2010, 18:37:06

bardzo ciekawy watek . bede sledzic...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: