Reklama:

UWAGA NA ANTYBIOTYK SUMAMED ***!!! (292)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
13-02-2010, 15:16:39

uważajcie na ten antybiotyk,dzieci dostają tików tylko w ulotce o tym ani słowa,czyli źle działa na układ nerwowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Początkująca
14-02-2010, 10:56:56

Nie wiem, czy tików, bo sie z tym nie spotkałam, ale czasem mi po nim oko pulsowało, a z tego co wiem, to właśnie układ nerwowy za to odpowiada- parszywe uczucie. Na szczęście inne antybiotyki działąją normalnie. Właśnie sięgnęłam po duomox- znów angina.
gość
17-02-2010, 22:59:46

Duomox posiada zupełnię inną substancję aktywną - amoksycylinę, natomiast w Sumamedzie - azytromycyna. Pewnie dlatego reakcja jest zupełnie inna.
gość
25-02-2010, 17:31:37

MOJE DZIECKO WŁASNIE MIALO TYLKO KASZELEK A JA WŁASNIE LECIALAM ODRAZU DO LEKARZ I NAWET ZMIANIALAM LEKARZA BO TYLKO MI SYROPY PRZEPISYWALI AZ TRAFILAM NA DOBREGO LEKARZA I KAZAŁ ZROBIC PRZESWIETLENIE KLATKI PIERSIOWEJ I SIE OKAZALO ZE TEN TYLKO KASZEL TO WLASNIE SRÓDMIAZOWE ZAPALENIE PŁUC A TO OBJAWIA SIE WLASNIE TYLKO KASZLEM I TEZ JA LECZYLAM DOMOWYMI SPOSOBAMI!! WIEC UCZULAM NIE LEKCEWAZCIE KASZLU U DZIECI! I TEZ DOSTALAM SUMAMED JESZCZE NIE PODLAM BO CZYTAM I WASZE OPOWIESCI MNIE PRZERAZAJA!!! NIE WIEM CO MAM ROBIC!!
gość
27-02-2010, 20:37:49

moja 7 miesięczna córka jest właśnie po takiej kuracji sumamedem(miała zapalenie oskrzeli z przerzutem juz na płuco...rentgen) i jest tregedia....pierwszą dawke dostała jakis tydzien temu na 3 dni potem ponowna kontrola u lekarza,lekarka stwierdziła że antybiotyku braknie i dopisała jeszcze jedno opakowanie,ale juz po podaniu pierwszych dawek dostała okropnej wysypki z która nie możemy sobie poradzić.....nic nie pomaga wygląda to bardzo brzydko...są to takie chropowate placki czerwone przedewszystkim na brzuszku troszke u góry na plecach i rączkach i zaczyna wychodzić na nóżkach,żadne maści kąpiele w różnych płynach nie pomagają..już nie wiem co robić czy zasięgnąć porady innego pediatry prywatnie....czytałam na kilku innych forach o innych podobnych przypadkach że antybiotyk wychodzi z organizmu od2 do 3 tygodni...to nie wiem mam czekać...poradzcie cos...może ktos sie spotkał z takim przypadkiem
gość
18-03-2010, 15:34:25

moja córka w grudniu zeszłego roku dostała ten antybiotyk i już w drugim dniu stosowania pojawiły się na jej buzi czerwone dosyć duże plamy, po pewnym czasie plamy zaczęły się pojawiać na całym ciele (ręce brzuszek plecki) . następnego dnia pobiegłam z dzieckiem do lekarza i stwierdzono silną reakcję alergiczną, musiałam odstawić lek i od razu podano mojej córce zastrzyk odczulający. Plamy zniknęły :)
gość
10-08-2010, 08:02:25

takze zle doswiadczenia z sumamedem ***!
corka (13 meies) po zastosowaniu leku po ok 5 dniach nagle z wesolej, chetnej do zabawy stala sie zalekniona i placzliwa (potrafi nie wiedziec czemy wpasc w histeryczny placz - co jej sie do tej pory nie przytrafialo) , po tygodniu w okolicach pochwy czerwone plamy
lekarz u ktorego bylismy gdy pojawily sie plamy (inny niz ten ktory lek przepisal) bardzo sie zdziwil gdy dowiedzial sie ze tak male dziecko dostalo ten lek. Powiedzial nam ze jesli nawet dziecko jest sumamedem leczone to konieczna jest dokladna kontrola po leczeniu bo byc moze lek spowoduje zmiany ktore trzeba leczyc
gość
11-08-2010, 06:54:32

Treść zablokowana przez moderatora

gość
11-08-2010, 11:12:40

ale się przestraszyłam czytając ten post mam synka 4 miesięcznego od 8 tygodni kaszle chodziłam do różnych lekarzy i nikt nie wiedział co mu jest w końcu na zdjęciu RTG wyszła zapalenie płuc śródmiąższowe i dostał antybioty sumamed boję się jak zareaguje na niego, ale z drugiej strony nie mam wyjścia
gość
26-09-2010, 14:51:11

Nigdy więcej nie podam synkowi (3 latka) tego antybiotyku!!! pediatra przepisał mu go nie piewszy raz.
po pierwszej dawce dziecko było mało aktywne, nie chciałonic jeść, po drugiej dostało pokrzywki, która pojawiała się na naszych oczach na całym ciele. Mały okropnie się męczył całą noc, nadpopudliwy,majaczył. dzięki Bogu nie podałam kolejnej dawki. Wylądowaliśmy na pogotowiu, Wiki mial bóle brzucha i wymioty. Tragedia. Teraz mamy skierowanie z synek na oddział dzieicięcy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: