Reklama:

DZIWNE ZACHOWANIE DWULATKA.autyzm? (132)

Forum: Przypadki pediatryczne

gość
03-10-2009, 08:59:21

Ja jeszcze mam pytanie do pani Anny. Czy pani coreczka mowila sama do siebie w swoim jezyku?
Wtajemniczona
04-10-2009, 14:09:42

Tak, jeszcze niedawno,kiedy nie umiała mówić wszystkiego zastępowała słowa wymyślonymi przez siebie. Teraz słysze to tylko jak "wymyśla" piosenki. Ale obecnie nie widzę w tym nic złego, skoro mówi też całkiem normalnie i sensownie.
gość
04-10-2009, 18:09:47

Bardzo dziekuje za odpowiedz!
gość
16-10-2009, 05:31:55

Mam jeszcze pytanie do pani Anny.
Moja corka ma 2 lata i 9 miesiecy, nie mowi. Od miesiaca podaje NOOTROPIL. Staram sie codziennie uczyc ja czegos nowego.
Pytanie:
Czy pani corka, na pytanie CO TO JEST? odpowiadala tak samo (co to jest? - powtarzala), czy odpowiadala prawidlowo, np. pilka??
Wtajemniczona
19-10-2009, 19:27:56

gość
20-10-2009, 07:43:46

Cos nic nie widze, bardzo mi zalezy na pani odpowiedzi!!
Wtajemniczona
28-10-2009, 07:28:53

Gość 2009-10-20 09:43:46 Cos nic nie widze, bardzo mi zalezy na pani odpowiedzi!!

Niestety, nie moglam odpowiedziec,poniewaz moja przegladarka nie pokazywala mi przycisku DOLACZ DO GRUPY... i meczylam sie z tym dlugo jak widac. Juz odpowiadam...
Moja córka nie powtarzała prawie nic,a przynajmniej nie w momencie kiedy o to prosilismy,pytaliśmy. Zaczęła mówić ze 2 mies.po podawaniu nootropilu i to raczej słowa które usłyszała dzień lub kilka dni wczesniej. Na bierząco trudno było się z nią dogadać, tak jakby nas nie chciała słuchać,tylko mowiła cos do siebie,jakby w swoim świecie żyła.Na poczatku było potwornie ciężko, ale cieszylismy sie ze wogole mówi.
Osobiście uważam że powinna Pani dać dziecku czas,nie denerwować sie. Każde dziecko rozwija sie indywidualnie.Pani dziecko dopiero zaczyna mówic,widec moze na razie chce poćwiczyć to zdanie >>co to jest<< a moze go nie rozumie jeszcze i myśli że ma powtarzac.
Życze cierpliwości i uśmiechu mimo trudności.
Początkująca
29-10-2009, 14:33:28

w Prokocimiu chodzę do pani doktor Zelwiańskiej numer telefonu prywatnego 602896737 można ja zapytać o prywatną wizytę na która umówi. Ja chodzę do przychodni i rejestruje się telefonicznie, jak poszukam numeru to go podam. Byłam też w CZD w Warszawie u doktora Kmiecia to numer do niego prywatny 606857827 poszukam jeszcze innych bo mam ich kilka.

Początkująca
29-10-2009, 20:11:07

Dziekuje za odpowiedz pani Anno!!
Początkująca
07-11-2009, 11:34:44

Gość 2009-10-16 07:31:55 Mam jeszcze pytanie do pani Anny.
Moja corka ma 2 lata i 9 miesiecy, nie mowi. Od miesiaca podaje NOOTROPIL. Staram sie codziennie uczyc ja czegos nowego.
Pytanie:
Czy pani corka, na pytanie CO TO JEST? odpowiadala tak samo (co to jest? - powtarzala), czy odpowiadala prawidlowo, np. pilka??

Witam wszystkich !
Mam identyczny problem z synkiem jak Pani z cytowanego postu z tą różnicą, że syn ma już 4 lata ale te dziwne objawy zaczeły się jak miał ok. 2 lat, również sprawia wrażenie, że nie rozumie jak do niego mówie w tym sensie, że jak pytam co dziś robił w przedszkolu jest zero reakci, jest nieobecny, często kręci się w kółko, mówi tylko to co mu się podoba, pamięta doskonale dialogi w filmów lub bajek, liczy do 20, mówi jak chce siku (z toalety kożysta sam) czy jak mam mu wytrzeć nosek albo chce spać, kocha inne dzieci i nie obawia się kontaktu z obcymi, mówi również swoim językiem jak bawi się sam, zna figury geometryczne i potrafi powiedziec ich nazwy tak jak zwierzęta. Wczoraj byliśmy u psychologa i po godzinnej diagnozie stwierdziła, że nasze dziecko jest opóźnione w rozwoju o 1,5 roku, odpowiadal tylko na kilka komend i nie używa czasowników, do logopedy zostaliśmy zapisani jedynie na diagnoze ponieważ jak zaznaczyła o wolnym miejscu dla naszego dziecka możemy zapomnieć. Zaznaczyła, że możemy liczyć tylko na przedszkole.....co drogie Panie o tym sądzicie ?? Czy to autyzm czy może coś innego ?? W poniedziałek wybieram się po skierowanie do neurologa, może wiecie czy lekarz peirwszego kontaktu przepisze synkowi nootropil ?? Proszę o odpowiedź i pozdrawiam Anita.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: