Reklama:

DZIWNE ZACHOWANIE DWULATKA.autyzm? (132)

Forum: Przypadki pediatryczne

Początkująca
10-07-2009, 03:50:00

oj przepraszam nie do synapsis ale STYMULUS
marta717
Początkująca
10-07-2009, 12:38:00

Dzięki! A słyszałaś coś o gabinecie Psychologiczno- pedagogicznym "Rodzice i Dzieci" w Warszawie na ul. Siennej.
A ile lat ma Twój synek i co cię niepokoi w jego zachowaniu? [addsig]
gosia33
Początkująca
10-07-2009, 17:43:00

gosia
niestety o warszawie nic nie wiem my dzis bylismy z malym we wroclawiu w stymulus maly spedzil godzine z psychologiem ktory go obserwowal my godzine z innym lekarzem na rozmowie jeszcze pojedziemy 2 razy za 2 razem beda nadal obserwowac malego a za 3 razem juz jedziemy sami po diagnoze bardzo sie boje
ps napisz mi od kiedy twoja corcia mowi
marta717
Początkująca
11-07-2009, 09:36:00

Niestety moja córeczka nie mówi nic. Tylko jęczy jak coś chce. W okresie niemowlęctwa gaworzyła, potem mówiła tata, mniam i naśladowała konika. Około 3 lat całkiem zamilkła ale stała się bardziej kontaktowa i otwarta do ludzi. Teraz zaś jest bardziej nerwowa niż wcześniej i nie wiem czy to objaw autyzmu czy po prostu denerwuję ja to ,że nie może się porozumieć. Znalazłam w Gdańsku Instytut Wspierania Rozwoju, tam spróbuję się dostać.
Jestem na skraju załamania. Czuję, że wraca depresja, którą przechodziłam po urodzeniu Sary.
Pozdrawiam [addsig]
gosia33
Początkująca
13-07-2009, 12:24:00

Widzę, że już nikt nie odwiedza tego forum a ja jestem w desperacji. A mam pytanie do hania78 jeśli jeszcze czasami odwiedza to forum. Czytałam, że wykonywałaś badanie włosa na obecność toksyn. Napisz jak wyszedł ten wynik u Twojej córeczki. Również zamierzam zrobić to badanie. Proszę !
gosia33
Początkująca
13-07-2009, 18:00:00

gosiu
jedz z mala do opola do prodeste tam diagnozuja autyzm niestety kosztuje to ok 670 zl wklep sobie w google i zobacz stronke
pozdrawiam
marta717
Wtajemniczona
13-07-2009, 20:48:00

13-07-2009 o 14:24, gosiajuskowiak :
A mam pytanie do hania78 jeśli jeszcze czasami odwiedza to forum. Czytałam, że wykonywałaś badanie włosa na obecność toksyn. !

Nie robiłam tego badania.
Ja chodziłam tylko do neurologa, psychologa, psychiatry i zrobiłam zestaw raczej standardowych badań (ważnym jest podobno bad. kału na obecność grzybów).
hania78
Początkująca
14-07-2009, 06:58:00

do hania78
Dzięki za odzew! Ja właśnie jadę zrobić to badanie. A Ty je robiłaś? Jeśli tak to czy możesz napisać jaki był wynik. Czytałam , że po silnej antybiotykoterapii również może wyjść zły wynik.
Zaczynam działać ale czasami myślę, że to już za późno.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
gosia33
Wtajemniczona
14-07-2009, 11:01:00

Wynik negatywny (czyli bez zawartości grzybów). Ale mimo wszystko wydano zaświadczenie o autyzmie. Mimo wszystko mniej sie przejmuje, pracuje z dzieckiem,staram sie ją traktować jak zwykłe dziecko i tak jest lepiej - w przypadku mojej córki,po ktorej praktycznie nie widać choroby. Najgorsze chyba mineło. Teraz mamy inne problemy wychowawcze...
hania78
Początkująca
14-07-2009, 14:46:00

A nie myślałaś, że diagnoza była nie trafna. Słyszałam o takich przypadkach. Życzę powodzenia.
gosia33

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: