BARDZO PROSZE O POMOC!!!!!!
witam
bardzo sie ciesze ze trafilam na to forum dalo ono mi duzo nadziei
jestem
mama 17mc adrianka moj synek urodzil sie przez cc a w ciazy mialam cukrzyce ciazowa gdy mial ok 4mc zauwazylam ze cos jest nie tak okazalo sie ze maly mial napiecie miesniowe i byl cwiczony metoda vojty ok 3 mc potem wszystko bylo juz ok na 1 urodziny juz chodzil a raczkowal juz od 6mc zycia
mnie jednak cos mowilo ze to nie koniec ze cos nie tak
mamy z mezem podstawy by sadzic ze synek ma autyzm oto objawy ktore zauwazylismy
macha raczkami jak cos go zaobsorbuje
ma 17 mc i nie mowi kompletnie noc nawet mama (co jest dla mnie szczegolnie przykre) cos tam mruczy jakies bababbaa dadada dedede itp ale nie za czesto za to prawie przez caly czas jakby "purta" ustami
jego tata tez mial jak to sie mowi ciezka mowe doiero zaczol mowic zdaniami w wieku 4 lat i tesciowa musiala z nim jezdzic do logopedy
maly lubi wchodzic po schodach na tapczan
co do jego rozwoju intelektualnego to bardzo z mezem zawinilismy bo praktycznie niczego go nie uczylismy
jak sie zabralam do pracy z synkierm to teraz juz daje czesc pione daje buziaczka daje raczke jak go poprosze reaguje na imie przychodzi gdy go wolam (choc nie zawsze) gdy go rozsmieszamy to sie bardzo smieje jak chodze po domu to chodzi za mna krok w krok lubi tez gdy czytam mu bajeczki
nauczylam go tez pokazywac oczko i nosek (ale nie na nim ale na mnie lub misiu)
to co mnie najbardziej martwo ze nic nie mowi i ma tez czasem dziwne zachowanie tzn podbiega do nas i chwyta nas mocno i zaciska zeby teraz jak sie z nim bawie to nie robi juz tego tak czesto
martwi mnie tez ze jak sie kladzie na tapczan to kladzie buzie do tapczanu raczki odgina do tylu i podnosi pupe do gory dziwnie to wyglada
jak go sadzam na kolanach buzia do mnie to usiedzi jakies 5 sekund i sie wyrywa chyba ze mu zaczne opowiadac jakas ulubiona bajeczke albo sie wyglupiac to siedzi patrzy na mnie i sie smieje
BARDZO PROSZE WAS O POMOC CZY KTOS ZNA JAKIS DOBRYCH SPECJALISTOW JESTEM Z RAWICZA KOLO LESZNA MOZE BYC NP Z POZNANIA LUB Z WROCLAWIA
wiem ze forum nie zastapi diagnozy lekarskiej ale kochane MAMY napiszcie co o tym sadzicie
pozdrawiam[addsig]