Reklama:

Jezu...ja mam dopiero 12 i owsiki....koniec mojego zycia..aaaa...... (127)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
30-11-2011, 15:48:31

Słuchaj ja 1 tydzień temu też miałam owsiki
ale niechciałam mówić o tym mamie bo sie po prostu wstydziłam ale wziełam sie na odwage i powiedziałam że jak podcierałam pupe to zauważyłam taką małą białą niteczkę i to bardzo swędzi i mama powiedziała że jutro pujdzie ze mna do lekarza i lekarz mi przpisał takie leki jeden lek zaczynał sie na literkę P ale juz nie pamietam jak dalej sie nazywał i po 1 tygodniu juz niemam owsików ale jak jednego dnia wieźmiesz ten lek na drugi dzień wieczorem muszisz mieć pościel i prześcieradło wyprane i uprasowane mocną temperaturą i zmieniaj codziennie bielizne i upież piżame lub załóz inną co 2 dni zmieniaj pościel prze 1 tydzień a puxniej juz normalnie tak jak pościel zmieniasz :) pozdroo
gość
19-02-2012, 16:37:49

czy może mi ktoś powiedzieć o co lekarz pyta i wogóle ... też się zaraziłam tymi wstrętnymi owsikami i nie wiem co robić czy iść do lekarza czy próbować domowe sposoby..
gość
22-02-2012, 13:59:41

Po kilku latch obserwacji dzieci wiem, że nadpobudliwośc, nerwowość, kłopoty w nauce - koncentracja, zgrzytanie, złe sny, krosty na pupie, osad na zembach, psujące się zemby, czerwone pieprzyki, kaszel równiez szczekający, w nadmiarze kichanie i bekanie, popękane naczynka, nadmierna otyłość, chudość, podsiniałe oczy, krosty - są od pasożytów. Dzieci mają coraz więcej tasiemczyc (zbiorowe żywienie w szkołach, przedszkolach, psy i koty). Na tasiemca możecie kupić lek Yomesan/Niclosamide z aptek internetowych za granicą. Bez recepty. Vermox też kupicie . Mi zniknął nieprzyjemny zapach z ust, łamliwe paznokcie, grzybica między palcami u nóg, kamień nazębny, mąż mniej chrapie i mówi, że ogólnie czuje się jakis lżejszy...
Dziecko brało zentel 3 dni // 2 tyg. przerwy // Vermox 3 dni //. Nic nie znalazłam w kupie.// znów 2 tyg przerwy i zastosowałam powyższy przepis u swojego dziecka przez kilka dni, potem podałam mu Vermox (ciągle stosując sok z czosnku) i to co zobaczyłam w kupie to był szok... Musicie ostrożnie przeprowadzać odrobaczanie gdyz bardzo silnie zarobaczony organizm może nie poradzić sobie z toksynami po robalach, tzw wstrząs anafilaktyczny. Jedzcie dużo ogórków kiszonych, kapusty kiszonej, cytryny. Robaki uwielbiaja zakwaszony organizm, a nie znoszą środowiska zasadowego. leki, farmaceutyki pomagaja tylko wtedy kiedy wspomagamy je naturalnie, nie jemy słodyczy, mąki itp....
gość
22-02-2012, 19:59:20

Gość 2012-02-22 14:59:41 osad na zembach, psujące się zemby,
że co ??
gość
27-04-2012, 18:34:46

Ja mam 12 lat.Owsiki mam odkąd jem obiady w szkole.W poniedziałek idę do lekarza
gość
11-07-2012, 14:58:03

Gość 2009-05-03 15:13:00 Cześc mam 16 lat, cierpię na to diabelstwo juz 9 lat. Stosowałam różne metoty z czosnkiem, ogórkami, odstawilam tez cukier. Objawy znikały na jakis czas. Swędzenie się zminimalizowalo. Cieszylam się, ze nareszcie sie tego pozbyłam, ale po tygodniu było znowu to samo. Znowu to okropne swedzenie. Słyszałam, ze leki są nieskuteczne i drogie. Proszę was o jakąs radę.
JA TAK SAMO!
Prosze o pomoc !
gość
03-08-2012, 15:19:18

nie wstydzić się , to normalne , każdemu może się zdarzyć .. Mi 3 raz. .Mogło dojść do podwójnego zakażenia czy coś takiego... Trzeba mówić rodzicą i pójść do lekarza i mam pytanie po ilu dniach to znika ? od brania leku oczywiście coś na p..
gość
15-08-2012, 00:03:51

Jezusie mam 14 lat dziś zobaczyłam to gówno pomocy dziewczyny co ja powiem facetowi
mam ochotę sie zabić przez to świństwo : ((((
zjadłam 6 ogórków czosnek wszystko co kwaśnie mama mnie pociesza a ja płaczę
gość
16-09-2012, 10:11:24

Gość 2009-11-09 00:12:27 mam pytanie czy w uk mozna cos kupic na owsiki?mam je chyba 2 lata i stale z nimi walcze ale bez rezultatow-sa tylko male przerwy,w polsce wiadomo idzie sie do lekarza ...a w tej anglii jacy sa lekarze?wszyscy wiemy...do du...bardzo prosze o jakas rade...
gość
16-09-2012, 10:24:03

Gość 2012-09-16 12:11:24
Gość 2009-11-09 00:12:27 mam pytanie czy w uk mozna cos kupic na owsiki?mam je chyba 2 lata i stale z nimi walcze ale bez rezultatow-sa tylko male przerwy,w polsce wiadomo idzie sie do lekarza ...a w tej anglii jacy sa lekarze?wszyscy wiemy...do du...bardzo prosze o jakas rade...

DLA WSZYSTKICH W UK : możesz oczywiście iść do swojego GP by zrobić analizę kału i potwierdzić czy to owsiki i wtedy lekarz przepisze ci lekarstwo, dla dzieci lekastwo oczywiście wtedy będzie za darmo. Jeśli nie chcesz czekać na wizytę, idź do najbliższej apteki i poproś lek na threadworms, dostaniesz PRIPSEN w saszetkach (w opakowaniu 2 saszetki koszt ok £3.50) czy też OVEX np w tabletkach ( w opakowaniu 4 małe tabletki koszt ok £6.50)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: