Reklama:

Mój 3 letni synek wali plecami i głową w oparcie kanapy (36)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
10-03-2008, 15:22:00

witam, ja nie wiem czy to moze pomoze ale slyszalam o produkcie ktory nazywa sie tangle. jest bardzo pomocny przy adhd i nie tylko. www.thetangleshop.co.uk. nie widzialam tego produktu w polsc niestety
gość
11-03-2008, 08:42:00

witaj!moj 18-to miesieczny synek rowniez tak robi i potrafi tez uderzac w sciane.Strasznie sie o niego boje ale niestety zaden lekarz nie wie dlaczego.Jestem na urlopie wychowawczym i cala uwage poswiecam jemu wiec nie robi tego by zwrocic mojej uwagi,Nie ma tez adhd a nawet jest spokojny na ogol i nie sprawia trudnosci wychowawczych. kiedy tak robi to wydaje mi sie ze traktuje to jak zabawe ze mna w ZWROC MI UWAGE A JA I TAK ZROBIE SWOJE bo kiedy mowie Tak Nie Wolno to jego to strasznie rozsmiesza!
gość
11-03-2008, 08:43:00

witaj!moj 18-to miesieczny synek rowniez tak robi i potrafi tez uderzac w sciane.Strasznie sie o niego boje ale niestety zaden lekarz nie wie dlaczego.Jestem na urlopie wychowawczym i cala uwage poswiecam jemu wiec nie robi tego by zwrocic mojej uwagi,Nie ma tez adhd a nawet jest spokojny na ogol i nie sprawia trudnosci wychowawczych. kiedy tak robi to wydaje mi sie ze traktuje to jak zabawe ze mna w ZWROC MI UWAGE A JA I TAK ZROBIE SWOJE bo kiedy mowie Tak Nie Wolno to jego to strasznie rozsmiesza!
gość
11-03-2008, 14:40:00

Mojemu synkowi teraz trochę się zmieniło i reaguje waleniem najczęściej na muzykę. Mój synek nie ma adhd i tak jak twój jest mądrym wesołym i raczej spokojnym dzieckiem. Dowiedziałam się od znajomych ,że niektóre dzieci tak mają i wyrastają z tego i że nie jest to nic groźnego choć nie wygląda to normalnie. Mój synek też cieszył się jak zwracałam mu uwagę, że tak nie wolno, często bardzo radośnie się śmiał. Nie rozumiał dlaczego mu tego zabraniam.
MAMA
gość
11-03-2008, 18:19:00

Dlatego przestalam zwracac na niego uwage w tym momecie i on sie uspokaja bo widzi ze nikogo to nie interesyje.Pozatym dzieci sa madre i widza kiedy robia nam na zlosc!pozdrawiam
gość
11-03-2008, 18:19:00

Dlatego przestalam zwracac na niego uwage w tym momecie i on sie uspokaja bo widzi ze nikogo to nie interesyje.Pozatym dzieci sa madre i widza kiedy robia nam na zlosc!pozdrawiam
gość
11-03-2008, 22:43:00

Czesc
Ja tak robiłem całe dzieciństow razem z kuzynka "odbijalismy sie" od oparcia kanapy, tak sie po prostu bawilismy czasem znalezlismy ciekawsze zajecia ale pamieam ze jeden lub dwa meble zamienilismy w kupe zlomu
Od tamtej pory upłyneło jakies 20 lat teraz mam sliczą Zonę i Cureckę i czuje sie całkiem normalnie
Pozdrawiam
Oczywiscie trzeba zasiegnac opinij specjalsty
gość
31-03-2008, 19:27:00

SZUKACIE CHORÓB????????????????????

mój syn robił tak całe dziecinstwo zwłaszcza oglądajac tv i do glowy mi nie przyszło żeby go leczyć TERAZ MA 14LAT I JEST O>K
gość
21-05-2010, 19:05:39

hej jestem mamą 3 letniej Juli i moja córka też "wali" głową w oparcie fotela- bardzo mnie to martwi mam wyznaczoną wizytę u neurologa choć po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi troche się uspokoiłam widze że nie jestem sama z tym problemem i mam nadzieję że to nic groznego! Jeśli jest ktoś po wizycie u neurologa to proszę napiszcie co wam powiedział!
gość
10-01-2013, 12:55:26

Nie ma się czym martwić. Sama tak robiłam, głównie przy muzyce. Godzinami. Pytałam psychiatrę o takie zachowanie i powiedział, że jeśli pozwala mi to zredukować stres czy rozładować napięcie, to nie widzi w tym nic złego. Teraz mam 31 lat i nadal to robię gdy nikt nie widzi. Dodam, że mam bardzo dobry słuch muzyczny, świetne wyczucie rytmu, zawsze byłam najlepszą uczennicą w klasie, wszyscy mówią, że mam zdolności plastyczne (uwielbiam malować). Jestem szczęśliwą kobietą, mam cudowną córeczkę i prowadzę własną firmę.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: