WRWMAMA 17-10-2007, 14:13:00Normalny rodzic zawsze reaguje na dziwne zachowania swoich dzieci. Pytałam o to również nie jednego pediatrę. Niestety niewiele mi pomogli. Zauważyłam, że mały "wali" generalnie gdy siedzi na czymś z miękkim oparciem, najczęściej na kanapie lub fotelu. Robi tak w domu i jak jesteśmy u kogoś. Momenty w jakich się uderza (czasem lekko czasem bardzo mocno) to najczęściej gdy ogląda bajkę (nie każdą i nie przez cały czas), gdy na coś czeka , np na podanie jedzenia (ale nie zawsze). Zauważyłam, też że wchodzi na kanapę i zaczyna walić wtedy gdy , np brak mu już pomysłu na zabawę albo zabawa w którą się bawił przed chwilą już mu się znudziła. Czasami robi tak kiedy bardzo coś mu się podoba. A poza tym jest bardzo wesołym dzieckiem lubi się bawić, spiewać, rozmawiać, czytać książki, uwielbia samochody, klocki i rysowanie. Zauważyłam, że odkąd zaczoł chodzić do przedszkola to częstotliwość takiego zachowania znacznie się zmniejszyła. Jak mówię mu, że nie będzie oglądał ulubionej bajki jak będzie tak robił, to też przestaje. Mam nadzieję, że nie jest to nic groźnego. Wizytę u neurologa mam już umówioną. Ciekawa jestem co mi powie. Z góry dziekuję za radę.[addsig]