Reklama:

onanizm niemowlęcy (94)

Forum: Przypadki pediatryczne

Początkujący
01-06-2007, 15:39:00

Witam. Niestety mamy ten sam problem z naszym prawie rocznym synkiem.

'Ocieranie' najbardziej nasila się kiedy mały jest śpiący. Co ciekawe wieczorem się nie zdarza, tylko w czasie dziennych drzemek. Po położeniu go do łóżeczka od razu odwraca się na brzuszek i pręży Czasami wręcz wygląda jakby wpadł w trans ;( Bardzo nas to martwi, bo już nie wiemy co robić? Pozwalać na to? Ignorować (to bardzo trudne). Odwracać uwagi przy zasypianiu sie nie da, więc co robić?

Jak czytam o masturbujących sie 7-latkach to robi mi sie słabo i boje się czy synkowi na pewno 'samo to przejdzie'...

Jak długo to może trwać?
Początkująca
28-09-2007, 21:26:00

Renata 29 i tatatata prosze odezwijcie sie do mnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gg5725095 lub mail karulka@tlen.pl
Początkująca
20-01-2008, 18:42:00

Witam!
i u nas ten sam problem. Córka ( 2 lata) napina sie od około roku. Przedtem robiła to w dzień, teraz podobnie jak u innych dzieci onanizowanie jest przed zasnięceim wieczornym. Próbujemy wszystkieo - czytanie na wieczór, pogawedki.. wszystko ok, ale kiedys trzeba skończyć.. no i wtedy córka sie odwraca i zaczyna się pręzyć. NIepokoi nas to tym bardziej, ze przy tym wstrzymuje oddech na bardzo długo.
Co ciekawe - nie robi tego podczas usypiania jej w dzień przez tesciową ani podczas spania ( jak sie trafi) w samochodzie. W weekend, jak cały dzien jest z nami i usypiamy ją w dzień napinanie równiez występuje.
Będziemy dzis próbowac uśpić ją podczas słuchania bajki na CD. Moze to pomoże.
NIgdy nie pozwoliliśmy jej "paśc" np w ciagu zabawy czy ogladania TV, bo mamy swój rytuał od zawsze- kolacja, kąpiel, zabawy wyciszające na łózku, herbatka i sen.

Robaki mamy wykluczone ( owsiki, lamblie i inne)

Jeszcze czeka nas badanie kału na grzyby - bo to tez bardzo ważne przy tego typu zachowaniach, i wizyta u ginekologa dziecięcego!

Onanizm stwierdziła p.neurolog-myslę, ze diagnoze postawiła trafną, bo napinianei nagralismy na DVD i wszędzie chodzimy juz z fimem, by nie bylo nieporozumień.

Tracę nadzieję, ze kolejne próby oduczenia córy od onanizowania sie sie powiodą...

JAk ktoś wynalazł jeszcze jakiś mądry sposób by to pokonac to napiszcie prosze!
mama Uli
gość
17-05-2008, 13:14:00

beata
Początkująca
21-05-2008, 19:58:00

Witam,
lekarz neurolog stwierdził u mojej córeczki ( obecnie 8,5 mies) onanizm dzięcięcy. Robiliśmy badania eeg, które wykluczyły padaczkę lub jakiekolwiek zaburzenia mózgu. Od kilku miesięcy jednak nie potrafię pomóc mojemu dziecku i niestety napianie się i stękanie przed spaniem w ciągu dnia nasila się i staje się coraz bardziej niepokojące. O ile wcześniej możliwe było zajęcie jej czymś innym lub np uspokojenie poprzez podanie herbatki lub mleczka, teraz te metody już nie działąją.
Jestem już tym zupełnie wyczerpana psychicznie i nie mam pojęcia co robić dalej... Żal mi patrzeć na moje dziecko które tak strasznie się męczy- pręży, stęka, robi się cała czerwona i strasznie się poci.
Fasci i Majst- czy udało Wam się jakoś rozwiązać ten problem?
Proszę o pomoc...
Początkująca
22-05-2008, 06:14:00

dziewczyny - podajecie swoje maile, to Wam odpisze, szwankuje mi strasznie to forum i jak napisze juz posta, mimo zalogowania wyrzuca mnie, odpisze Wam chetnie na maile.[addsig]
mama Uli
Początkująca
22-05-2008, 10:01:00
gość
22-05-2008, 10:29:00

Niestety, jeszcze nie
gość
22-05-2008, 10:31:00

beata
Początkująca
22-05-2008, 20:26:00

Mój adres karulka@tlen.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: