Reklama:

onanizm niemowlęcy (94)

Forum: Przypadki pediatryczne

Początkująca
23-06-2008, 17:25:00

karulka a co to za leki homopatczne i co rozumieć przez słowo klasyczna homopatia.
Z Waszego pisania wynika, że ten problem trwa kilka lat u dzieci, a lekarze to bagatelizują.
Szkoda , żemy rodzice nie wiemy jak naszym pociechom pomóc.
Może ktoś ma chociaż sposób, aby to zminimalizować
mieckaa
Początkująca
23-06-2008, 20:03:00

@ karulka
Przede wszystkim - wielkie gratulacje!!
I dla nas zaświeciło światełko w tunelu.

Dołączam do pytania o konkrety: jakie to leki, na czym polega kuracja?
No i dorzucam jeszcze jedno: jak trafiłaś na tę homeopatkę? Bo szczerze mówiąc z homeopatią nie miałam za wiele do czynienia i nie wiem, czy każdy homeopata "specjalizuje się" w każdej, w tym przypadku tej naszej, dolegliwości.
Początkująca
24-06-2008, 11:43:00

Proszę powiedzcie jakie to leki które pomogły waszym dzieciom ?

I czy można je kupić w aptece ?

Teraz jak wiem że nie tylko ja mam taki "problem" to może znajdzie się jakieś rozwiązanie ?

Co prawda u nas córka nie robi tego często ale nie chciałbym żeby się to naśiliło

Mam pytanie czy dr. z Bielsko-Białej powiedziała Wam jaka może tego być przyczyna ???[addsig]
Magdalena5
Początkująca
24-06-2008, 13:22:00

Znalazłam na google namiary na tą doktor, może spróbuję się z nią skontaktować i dowiedzieć się coś więcej na temat tej kuracji.
A może Wy zatroskane mamy spróbujecie też się skontaktować i wymienimy się na forum danymi. Pozdrawiam
Bross-Walderdorff Katarzyna, dr nauk med. Homeopatia klasyczna
tel. 0 33 816 94 59
adres
43-300, Bielsko - Biała, Listopadowa 59
woj. śląskie
mail: kbross@homeopatia-klasyczna.pl
mieckaa
Początkująca
24-06-2008, 14:12:00

wczesniej rozmawialam z karulka na temat leków homeopatyczncyh. MOja corka bierze te sameme: medorrium, oregano i phosphor.
To nie jest tak, ze te same leki beda dzialaly u kazdego dziecka. Homeopatia klasyczna polega na tym, ze dobiera sie konkretny lek do konkretnej osoby. Nie sa to leki w stylu oscillococcinum - czyli jakis kompleks i juz. Homeopatia klasyczna ma swoje potencje lekow. Jedne beda dzialac inne nie..
My, mimo, ze leki Ulka dostaje te same co u Karulki nie widzimy jeszcze poprawy. A leki zaczela brac pod koniec maja. MOzliwe, ze u niej te akurat ( badz te potencje lekow) nie beda dzialaly.....

U nas troche pomaga to, ze mowimy Uli, ze ma sie nie napinac, bo pan doktor nie kazał, bo beda wtedy nozki bolały i nie bedzie mozna pływać ( a to lubi)... czasem skutkuje, czasem nie

tez zaliczylismy juz i ginekologa, i badania wszystkie i psychologa i neurologa......
ehhhh[addsig]
mama Uli
Początkująca
24-06-2008, 18:20:00

Więc tak po krótce postaram sie opisać.
Homeopatia klasyczna to taka która daje tylko JEDEN LEK konstytucyjny który jest indywidualnie dobierany do danego człowieka a nie do schorzenia bo ma za zadanie doprowadzić organizm do równowagi ( przy okazji wiec czasem leczy coś o czym nie wiedzieliśmy ze na dolega albo nie skupialiśmy sie by to leczyć )))
Lek w homeopati klasycznej ma wysoką potencję przeważnie ok 200CH i działa bardzo dogłębnie.Leki podawane przez innych homeopatów które są podawane przeważnie po kilka na raz i o potencjach niskich jak 9CH lub 11CH czasem działają czasem nie i nie jest to trwałe leczenie bo poznałam je już i wiem.
Adres juz macie do pani dr.Są tez inni lekarze hom.klas ale ich nie znamPowodzenia to naprawde działa.Nasza córka po prawie 2 latach kiedy nie potrafiła sie bawić nagle zaczeła sie bawić i to nawet sama.Dla nas to był szok!!!!!!!!!
Początkująca
25-06-2008, 20:20:00

Dziękuje za tak szybką odpowiedź i namiary.

Ja napiszę e-mail do pani dr Katarzyny z zapytaniem.
Jak tylko się coś dowiem to napiszę na forum.
Spróbuje też znaleźć jakiegoś lekarza u siebie w Krakowie
Magdalena5
Początkująca
21-07-2008, 12:49:00

Witam
Ostatnio nikt nie pisze na temat tego wątku. Ciekawe jak sobie dajecie radę z tym problemem. Ja nie mam już sił raz jest lepiej a za chwilę gorzej. To " ciąganie" się mojego dziecka doprowadza mnie do szału. Co tu robić, najgorsze jest to, że robi to w wózku na spacerku, a przecież wtedy tyle jest ciekawych rzeczy do okoła, ciągle jej coś pokazuje, no bo ile mogę jej dawac ciasteczek, chrupek i picia. Zrobiła się straszna nerwuska, czy to forma odprężania się nie wiem. Najgorzej to właśnie te spacerki i jazda samochodem, nie chce ze mną wtedy oglądać książeczek itp. dalsza podróż samochodem to koszmar. Fotelik do karmienia też nastraja ją na ciąganie. Stosuje syropek z melisy i daje jej pić meliskę, czasem lipę i Clemastinum bo wciąż ją wysypuje na buzi.
Może te sposoby Waszym dzieciaczkom pomogą. Niedwno ładnie spała w nocy teraz wychodzą jej ząbki 2 i w nocy budzi się co godzinę i co drogie Mamusie jest ciąganie się. Proszę napiszcie co robić, dajcie mi troszkę otuchy, bo już czasem nic mi się nie chce.
Czemu to spotyka tak malutkie dzieciaczki ? Rozpisałam Się ale tak mi lepiej na sercu, to taka moja terapia na stresy.
Pozdrawiam Was i wasze dzieciątka.
mieckaa
Początkująca
02-08-2008, 20:03:00

Witam! Moja córka skonczyła już 3 latka ten problem trwa juz prawie dwa latka.Zawsze przed zasnięciem.Nie mogę już na to patrzeć.Ale staram się nie reagować.Błagam niech ktoś mi poradzi jak to zakończyć!?
Początkująca
03-09-2008, 09:07:00

BŁAGAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!
napiszcie ze komuś udało się to zwlaczyć wyleczyć. Widok własnego dziecka jest przerażający dla mnie mamy a co będzie jak zobaczą to inni. mam bardzo fajnego wesołego synka to cała pociecha. To jakis koszmar . BŁAGAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: