Reklama:

Dziecko 16-miesięczne budzi się w nocy.Nie może zasnąć.Od 2 miesiąca!!! (45)

Forum: Rehabilitacja dzieci

gość
29-11-2011, 13:06:50

moje dziecko też ma problem ze snem, jedna doktor powiedziala że to normalne, ale druga bardzo dobra kazała zrobić morfologie badanie moczu oraz na pasożyty. powiedziała że dziecko powinno spokojnie przesypiać noc.
gość
11-12-2011, 09:29:44

APEL DO RODZICÓW, KTÓRYCH DZIECI NIE ŚPIĄ W NOCY!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem mamą 9miesięcznego synka, który od urodzenie budził się w nocy około 5 czasem 6 razy i płakał lub domagał się mleka. Myślałam, że zwariuję ze zmęczenia, ALE NA TO JEST ROZWIĄZANIE!!!!!!!!!!!!!!!! Błagam kobity przeczytajcie ten dokument i zastosujcie a skończą wasze męki. Nie wiedziałąm ze to takie proste. Oczywiście miałąm wątpliwości jak każda matka, ale dziewczyny warto spróbować a gwarantuje wam,że po 2 dniach już zobaczycie rezultaty.
http://z1.przeklej.pl/prze2897/a7ab9a390014ce094cee7b6c/kazde-dziecko-moze-nauczyc-sie-spac-pdf
Właśnie mija tydzień od mojego stosowania się do tej książki i mały mój przesypia prawie całą noc i je tylko raz, jeszcze tydzien następny a będzie spał jak suseł 8 godzin.
to mój email jeżeli ktoś chce się o coś dopytać:
martamarylka@yahoo.co.uk
gość
11-12-2011, 09:32:39

APEL DO RODZICÓW, KTÓRYCH DZIECI NIE ŚPIĄ W NOCY!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem mamą 9miesięcznego synka, który od urodzenie budził się w nocy około 5 czasem 6 razy i płakał lub domagał się mleka. Myślałam, że zwariuję ze zmęczenia, ALE NA TO JEST ROZWIĄZANIE!!!!!!!!!!!!!!!! Błagam kobity przeczytajcie ten dokument i zastosujcie a skończą wasze męki. Nie wiedziałąm ze to takie proste. Oczywiście miałąm wątpliwości jak każda matka, ale dziewczyny warto spróbować a gwarantuje wam,że po 2 dniach już zobaczycie rezultaty.
http://z1.przeklej.pl/prze2897/a7ab9a390014ce094cee7b6c/kazde-dziecko-moze-nauczyc-sie-spac-pdf
Właśnie mija tydzień od mojego stosowania się do tej książki i mały mój przesypia prawie całą noc i je tylko raz, jeszcze tydzien następny a będzie spał jak suseł 8 godzin.
to mój email jeżeli ktoś chce się o coś dopytać:
martamarylka@yahoo.co.uk
gość
08-01-2012, 10:37:51

moja córka ma 2 lata budzić w nocy zaczęła się przed roczkiem, jest tragicznie budzi się na 3-6 godzin i się bawi, najpierw krzyczy, a później zaczyna się bawić. Nigdy jednak nie mieliśmy problemów z zasypianiem zasypiała sama po odłożeniu do łóżeczka w swoim pokoju. Od 2 tygodni doszły też problemy z zasypianiem. Córka nie śpi już w dzień.
Byliśmy u neurologa, dostaliśmy skierowanie do szpitala w ciągu 3 dni przeszła dużo badań neurolog, kardiolog, genetyk, endokrynolog, psycholog, eeg w czasie snu wszystkie wyniki w normie. Przy wypisie dostała hydroksyzynę, niestety nie jesteśmy w stanie jej podać bo jest gorzka i nawet w herbatce wyczuwa.
Dziecko od 2 tygodni jest też nieznośne w dzień nie chce się ubierać, nie chce się kąpać a wcześniej uwielbiała kąpiel. Przyszło do tego, że chyba będę musiała zrezygnować z pracy, bo nie jestem w stanie funkcjonować z tymi nocami. Nasze plany na przyszłość co do drugiego dziecka i budowy domu legły w gruzach.
gość
01-02-2012, 20:26:37

Może jest kosmitą i ma wsczepiony czujnik sennośc
gość
16-02-2012, 13:55:27

Gość 2012-01-08 11:37:51 moja córka ma 2 lata budzić w nocy zaczęła się przed roczkiem, jest tragicznie budzi się na 3-6 godzin i się bawi, najpierw krzyczy, a później zaczyna się bawić. Nigdy jednak nie mieliśmy problemów z zasypianiem zasypiała sama po odłożeniu do łóżeczka w swoim pokoju. Od 2 tygodni doszły też problemy z zasypianiem. Córka nie śpi już w dzień.
Byliśmy u neurologa, dostaliśmy skierowanie do szpitala w ciągu 3 dni przeszła dużo badań neurolog, kardiolog, genetyk, endokrynolog, psycholog, eeg w czasie snu wszystkie wyniki w normie. Przy wypisie dostała hydroksyzynę, niestety nie jesteśmy w stanie jej podać bo jest gorzka i nawet w herbatce wyczuwa.
Dziecko od 2 tygodni jest też nieznośne w dzień nie chce się ubierać, nie chce się kąpać a wcześniej uwielbiała kąpiel. Przyszło do tego, że chyba będę musiała zrezygnować z pracy, bo nie jestem w stanie funkcjonować z tymi nocami. Nasze plany na przyszłość co do drugiego dziecka i budowy domu legły w gruzach.
Proponuję zrobić badanie w kierunku Celiakii, nasze dziecko też się tak zachowywało i wyszła Celiakia...
gość
18-04-2012, 15:04:00

Witam,
mam ten sam problem i jestem na tyle zdesperowana, że postanowiłam tu napisać. Może ktoś ma takie doświadczenia. Lekarze machają na to ręką i bagatelizują sprawę, a dziecko ma rok i 5 miesięcy i od ok 5 miesięcy budzi się w nocy ok 1 i uderza w łóżeczko klatką piersiową z całej siły i tak w kilku, kilkunastu sesjach trwa to od dwóch do 4-ch godzin. Zasypia sama w łóżeczku, bez większych problemów(czasem też kilka razy uderzy). Jesteśmy wykończeni, już jedno łóżeczko rozwaliła. Drugie przykleiliśmy do podłogi, ale już jest w opłakanym stanie. Neurolog powiedział, że można by było zrobić tomografię mózgu, ale na razie chcielibyśmy dowiedzieć się czegoś bezinwazyjnie. Pomocy!
gość
19-05-2012, 13:55:55

Witam. Chciałabym sie podzielić ze swoim doświadczeniem jakiego nabyłamprzy dziecku, otóż moja córeczka też sie tak budziła często i chciała pić a była toprzyczyną refluksu. Podczas snu treść z żołądka podjeżdża do gardła i piecze dlatego dziecko chce pić czy jeść tak często. Natomiast gdy7 za jakiś czas były problemy z usypianiem ibudziła sie wnocy z płaczem pozrobieniu badań okazało sie że miała zapalenie pęchęrza dlatego radze zrobić takie doświadczenie: wieczorem dać dziecku normalną dawkę leku przeciwbólowego jeżeli zauważysz poprawe znaczy że coś boli te dziecko i nie może spać z powodu bólu. jeżeli niebędzie poprawy ja bym stawiała na refluks.
gość
27-03-2013, 06:37:49

Witam, ja bym spróbowała nie karmić dziecka tuż przed snem, tylko przed kąpielą. Zgodnie z literaturą (na podstawie ksiażki Tracy Hogg) maluchy nie lubią spać z pełnym brzuszkiem, dodatkowo może je męczyć brak "odbeknięcia". Proponuję nakarmić o godz. 18.30, o 19.00 kąpiel, po kąpieli do łóżka, przyciemnione światło: bajka, później tulenie przy zgaszonym świetle ok 10/15 min. na uspokojenie może śpiewanie kołysanki lub monotonne opowiadanie. Później do łóżka i usypia sam. Jeśli płacze i wstaje: przytulamy, ale nie wyciągamy z łóżeczka. Jak się troszkę uspokoi kładziemy spowrotem i chwalimy po ciuchutku że maluszek jest dzielny bo sam się kładzie spać. No i tak w kółko. Z doświadczeń 3 znanych mi Mam zadziałało po 3-4 dniach. Tylko wymaga konsekwencji. Ps. za pierwszym razem maluch potrafi wstawać kilkanaście razy. Z każdym dniem rzadziej. Ale oczywiście nie wykluczam kwestii neurologicznej. Ps2. Jeżeli Mama jest zbyt zdenerwowana sytuacją, proponuję Tatę - często jest w takiej sytuacji spokojniejszy. A Mama idzie na spacer aby odetchnąć. Nasze zdenerwowanie jest łatwo wyczuwalne przez dzieci i nie sprzyja to wyciszeniu.
gość
23-12-2013, 10:33:29

Witam Jestem mamą 16 miesięcznego Karolka.synek od prawie 2 miesięcy budzi sie w nocy co godzine czasem co dwie.zaczyna płakać mruczec czasem jest to naprawde duża histeria ale szybko mu przechodzi.W dzien nie ma problemu spi raz czasem dwa razy dziennie i to sam wchodzi do łózeczka.wieczorem tez zasypia bez wiekszego problemu przespi 2 godziny spokojnie a pozniej budzi sie juz co 1h.Syn od urodzenia zasypia i spi sam w lozeczku wiec nie ma mowy o tym zeby uspokoic go na rekach czy u nas w lozku.Nie wiemy juz co robic bo oboje pracujemy i takie wstawanie daje nam niezle popalic a Karolek wstaje rano usmiechniety i spokojny.Znajomi i rodzina mowia ze to minie ale my juz naprawde nie dajemy rady.podpowiedzcie cos PROSIMY

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: