Reklama:

Dziecko 16-miesięczne budzi się w nocy.Nie może zasnąć.Od 2 miesiąca!!! (45)

Forum: Rehabilitacja dzieci

gość
20-04-2016, 20:15:32

Moja córka nie spała od niemowlaka. Przesypiała godzine dwie po czym budziała sie kilkanaście razy. Do tego była płaczliwa w ciagu dnia. Wszystkie badania przeszła łacznie z nietolerancja glutenu (miala duze plamy czerwone na ciele), pasożyty i nic. Wziełam urlop z pracy bo nie moglam juz pracowac. Kolezanka dla mi adres mailowy szeptunki bioenergoterapeutki. Dziecko po tygodniu jej pracy budziło mi sie tylko raz w nocy. Jestem sceptyczna do takich rzeczy ale mi pomogło i to jak. I dziecko sie wyciszyło. Podaje adres dla zainteresowanych: pracawewnetrzna@onet.pl. Wiem ze niekóre z Was moga podejsc do tego dziwnie, ja tez podchodzilam ale z usług tej osoby korzysta wiele matek. Pozdrawiam
gość
31-08-2016, 13:13:12

Dzień dobry,
Jestem certyfikowaną konsultantką ds. snu dziecka i pomagam rozwiązać problemy ze snem maluchów. Jeśli martwi Was niespokojny sen noworodka, macie dosyć długiego wieczornego usypiania, nieprzespanych nocy i walki o zasypianie na każdą drzemkę, mogę Wam pomóc w rozwiązaniu tych problemów. A może spodziewacie się dziecka i chcielibyście się dowiedzieć jak zapewnić maluszkowi zdrowy sen od samego początku, aby uniknąć powstania problemów ze snem w przyszłości?
Więcej informacji i szczegóły jak wygląda współpraca: www.panikolysanka.pl
Zapraszam do polubienia mojego profilu na FB, gdzie znajdują się ciekawostki i dużo informacji praktycznych dotyczących snu najmłodszych!
www.facebook.com/panikolysanka/
gość
16-11-2016, 06:02:00

U mnie bylo to samo. Odstawilam kaszke przed spaniem i teraz przesypia cale noce.
gość
24-01-2017, 21:38:22

Gość 2011-12-11 10:29:44
APEL DO RODZICÓW, KTÓRYCH DZIECI NIE ŚPIĄ W NOCY!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem mamą 9miesięcznego synka, który od urodzenie budził się w nocy około 5 czasem 6 razy i płakał lub domagał się mleka. Myślałam, że zwariuję ze zmęczenia, ALE NA TO JEST ROZWIĄZANIE!!!!!!!!!!!!!!!! Błagam kobity przeczytajcie ten dokument i zastosujcie a skończą wasze męki. Nie wiedziałąm ze to takie proste. Oczywiście miałąm wątpliwości jak każda matka, ale dziewczyny warto spróbować a gwarantuje wam,że po 2 dniach już zobaczycie rezultaty.
http://z1.przeklej.pl/prze2897/a7ab9a390014ce094cee7b6c/kazde-dziecko-moze-nauczyc-sie-spac-pdf
Właśnie mija tydzień od mojego stosowania się do tej książki i mały mój przesypia prawie całą noc i je tylko raz, jeszcze tydzien następny a będzie spał jak suseł 8 godzin.
to mój email jeżeli ktoś chce się o coś dopytać:
martamarylka@yahoo.co.uk
gość
25-01-2017, 23:19:16

hydrocyzyne??? Szok
gość
27-10-2017, 15:36:57

Mój roczny synek do 8 mc życia spał pięknie całą noc, potem się diametralnie odmieniło i przez 4 mc strasznie się męczył a my razem z nim. Budził sie w nocy, płakał, juczał przez sen, czasem trzeba było wstawać do niego co pół godziny, a czasem nawet potrafił nie spać w środku nocy godz lub dwie, już nie dawalismy rady a wszyscy wkoło również lekarz twierdzili że to normalne i samo przejdzie... w końcu trafiliśmy, inny pediatra stwierdził że to może być wina przerosnietych migdalkow i krtani, co nie daje dziecku spać w nocy. Leki łagodzące te dolegliwości ppomagają i wreszcie śpimy spokojnie:)
gość
20-01-2018, 18:07:02

Halo mamusie jest tam ktos teraz ? Potrzebuje porady
gość
22-01-2018, 02:22:27

Jestem ale raczej na nic mogę rady. Mały zasnal przed 22,obudził się o 2,jest 3:20 a on nie chce spac
gość
10-02-2018, 23:56:28

Witam,
ja również potrzebuje pomocy. Mam 14 miesięczna córeczkę która od 5 dni budzi sie codziennie w nocy ale za każdym razem godzinę wcześniej tzn. w środę obudziła się o 5, w czwartek o 4, piatek o 3, wczoraj o 2 a teraz zbliza sie 1 i juz czuje (spi ze mna w lozku od listopada) ze zaczyna sie wiercic. Obudzi sie i tak przez 2h nie spi. Nie placze, nie krzyczy, po prostu lezy i sie patrzy. Ja ją wtedy glaskam, bujam, nawet daje butle z mlekiem ale to nie pomaga. Zasypia w koncu chyba ze zmeczenia po tych 2h.
Dodam ze codziennie mamy o tych samych porach kąpiel (19.00), kolacje (19.30), zasypianie (20.00-20.30) dlatego nie wiem co powoduje ze kazdego dnia budzi sie coraz wczesniej. O stalej porze tez wstaje rano tj. ok. 9.00. W ciagu dnia ma drzemke w godz 13-14.30.
Ostatnio zabkowala (wychodzily dwie czworki) ale czuje ze kolejne dwie sa na wylocie wiec czy to moze byc tym spowodowane?
Z gory dziekuje za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam,
Kasia
gość
20-02-2018, 15:32:20

Dajcie przed snem Viburcol - zobaczycie, że dziecko prześpi cała noc.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Niejadek
Hej! Mam problem z moim dzieckiem, je bardzo mało, przede wszystkim nie lubi ryb.
Aparat ortodontyczny dla dziecka
Witajcie. Mój syn boryka się z poważną wadą zgryzu, dlatego pilnie poszukuję sprawdzonego ortodonty. Koleżanka zapewniła mnie, że w Corten Medic doprowadzą jego zęby do porządku i pomogą w wyborze aparatu. Ponoć oferują szeroki wybór aparatów ortodontycznych i przeprowadzają wnikliwą konsultację przed rozpoczęciem leczenia. Moglibyście podzielić się ze mną waszym doświadczeniem?
gość
Pomocy.
Moje dziecko ma plamy czerwone, rozprzestrzeniają się. Odstawiliśmy chleb i nabiał, zmieniliśmy mleko i proszek do prania. Wizytę mamy dopiero za 3 tygodnie u dermatologa. Co to może być i czym leczyć?
gość
krople do uszu
stosował ktoś z was u dzieci lix do ucha? Synkowi sie zatkało ucho, próbowałam się dostać do larygologa ale termin dopiero za kilka dni, nie mam jak pojechać z nim do szpitala, drugie dziecko z antybiotykiem w domu, w aptece mi to polecono ten krople, dopiero raz zastosowałam, czy to szybko działa?
Reklama: