Reklama:

Dziecko 16-miesięczne budzi się w nocy.Nie może zasnąć.Od 2 miesiąca!!! (45)

Forum: Rehabilitacja dzieci

gość
25-10-2014, 18:05:48

owsica
Początkujący
03-11-2014, 10:49:01

A może jest opętane?
http://rehabilitacja-iris.pl/
gość
08-11-2014, 22:49:10

człowieku ty chyba dzieci nie masz i sumienia !!!!!!!!!
Gość 2012-02-01 21:26:37
Może jest kosmitą i ma wsczepiony czujnik sennośc
gość
07-01-2015, 08:58:26

A duzo dziecko ogląda tv? Pytam, bo nie powinno oglądac wiecej niz max godzine dziennie, a czesto dzieci spedzaja przed tv cale dnie. tv emituje fale, ktore moga kompletnie rozregulowac organizm + poszukajcie na ten temat, byly pzeprowadzone badania wskazujace na niszczacy wplyw fal tv na organizm ludzki, powodujacy rozne choroby i zabuzenia. Mojej cioci nawet sam lekarz powiedzial zeby ograniczyla ogladanie tv , bo nie wiedziala dlaczego podupada na zdrowiu
gość
15-04-2015, 15:35:54

Dziecko potrzebuje przytulenia... spokoju... milosci, czulosci... Mamy i Taty! Bycia przy nim... nie krzyku i zasypiania szybko i w samotnosci... to nie maszyna... a ile razy my dorosli nie mozemy zasnac z powodu duzej ilosci mysli, wydarzen... nawet jesli zasypianie trwa pol godziny - a niech trwa... moze!
gość
14-10-2015, 10:27:54

Dzięki osobie z tego wątku ja znalazłam przyczynę bezsenności mojego dziecka.Moja córcia 18 miesięczna zasypiała normalnie po czym budziła się w nocy i nie spała 2 - 3 godziny. Masakra jakaś, tak było od kiedy skończyła rok, byłam chyba u 5 pediatrów, miała EEG czasie snu, badania krwi - wszystko wyszło dobrze. Jest w normie wagowej i wzrost ma w normie, czasami oddawała kwaśne kupy i miała wzdęcia ale tylko czasami, stała się bardzo nerwowa, szczególnie w nocy jak nie mogła spać, płakała, stękała, wierzgała nogami, widać było że jest zmęczona i nie może zasnąć. Żadnych jednak bardziej charakterystycznych objawów niż to że budzi się co noc na kilka godzin nie miała.
Byłam chyba u 5 pediatrów i mówiłam że mała ma problem ze snem i każdy lekarz i mówił, że przejdzie samo i mam czekać... do 2 lat powinno się unormować ale nie przechodziło... za to było coraz gorzej nocy zaczęły się histerie i dziecko było coraz bardziej nerwowe. 2 lekarzy przepisało Hydroksyzynę i kazało ją brać w maksymalnej dawce, czego robić nie chciałam bo to szkodzi jednak w ostateczności zaczęłam to podawać a mała i tak się budziło po kilku godzinach i lek nie działał.
Zaczęłam szukać w necie i znalazłam to forum gdzie jedna pani napisała że u jej dziecka to był objaw celiakii, dziwne bo też myślałam o tej chorobie ale nigdzie nie pisze że powoduje ona bezsenność i dlatego nie brałam jej pod uwagę.
Jakieś 2 tygodnie temu przeczytałam ten wpis i od razu podjęłam decyzję - odstawiamy gluten, może pomoże...jak nie to i tak warto spróbować. I tu niespodzianka mała na 3 dzień po odstawieniu glutenu przespała CAŁĄ noc :) czegoś takiego nie miała od 8 miesięcy :) teraz po 2 tygodniach widzę że zasypia sama i jest znacznie spokojniejsza.
Nikt w naszej rodzinie nie miał ani nie ma tej choroby ale zastanawiam się czemu aż 5 pediatrów nie podpowiedziało mi że to może być właśnie to. Mała miała niską wagę urodzeniową, wzdęcia, jest na specjalnym mleku bez laktozy, przechodziła zapalenie nerek, była nerwowa i ta bezsenność nocna - to może dawać podejrzenia ze należy odstawić gluten a nie truć dzieciaka lekami. Nie miała żadnych bardziej charakterystycznych objawów ale lekarz powinien się poznać.
Tylko ten jeden wpis na forum podpowiedział mi że to może być ta choroba, dlatego sama piszę bo może moje słowa pomogą jakiemuś innemu dziecku i nie będzie musiało cierpieć tak długo jak moje. Jeśli masz jakieś wątpliwości - odstaw gluten - nawet na tydzień - może pomoże.
Lekarz powiedział mi że nie powinnam sama odstawiać tylko najpierw zrobić badania krwi, które u tak małych dzieci nie dają miarodajnych wyników albo zrobić biopsję jelita pod narkozą, na co też się nie zgodzę bo nie chcę żeby dziecko miało narkozę. Zrobię jej tylko prywatnie badanie genetyczne na celiaklie i zobaczymy czy to ta choroba czy może tylko nietolerancja glutenu.
gość
19-11-2015, 21:39:15

witam. mój synek ma 14 miesięcy od 3 miesięcy gdy kładę go wieczorem spać po 1.5 h wstaje wypoczęty i gotowy do zabawy 3 godziny się bawi i idzie spać śpi do 8.30 oczywiście kilka razy budzi się z płaczem mój lekarz kazał nam pobrać kal na pasożyty okazało się ze mały ma owsiki i jakieś inne świństwo ... dodam że nie mamy zwierząt w domu ani dziecko nie chodzi do żłobka ale ma kontakty z dziećmi które chodzą do żłobka i przedszkola ... proponuje pobrać kal na pasożyty
gość
05-01-2016, 01:53:38

Hej,mam podobny problem z moja 14stomiesieczna corka. Lenka od malego byla grzeczniutkim dzieckiem, w dzien nie plakala,w nocy spala, tylko pozazdroscic. Klopoty zaczely sie, gdy corka skonczyla rok, zaczela bardzo zle sypiac i robic luzne, kwasne kupy z domieszka sluzu, czasami krwi. W tym okresie wychodzily jej zabki -trojki i czworki wiec wszystko pasowalo mi do zabkowania. Niestety pomimo, ze zabki wyszly ze spaniem bylo co raz gorzej - mala budzila sie w nocy i nie spala po 2-3 godz, rzucala sie w lozeczku, plakala, smiala sie, krecilw glowka....a ja siedzialam nad lozeczkiem ze lzami w oczach, ze cos sie dzieje z moim dzieckiem. Przewertowalam wszystkie mozliwe strony, bylwm u dwoch pediatrow, jeden zlekcewazyl problem, drugi przepisal hydroxyzyne i mimo podawania jej juz trzecia noc nie widze zadnej poprawy:( lekarz powiedzial, ze to moga byc zaburzenia psychogenne, ale co to dokladnie oznacza? Bo chyba ze strachu balam sie zapytac.....w internecie nie wiele znalazlam na ten temat. Dodam tylko, ze mloda ma ciagle lekko podrumienione policzki i skore na nich lekko polyskliwa l, wiec moze to alergia na mleko? Obstawiam tez gluten. Lekarz powiedzial, ze jesli syrop nie bedzie dzialal mala bedzie miala robione badania w kierunku alergii. Dodam,ze zawsze robi luzne kupki i dosc smierdzace. Naczytalam sie niepotrzebnie o autyzmie, adhd i teraz boje sie zeby to nie bylo , chociaz corcia w ciagu dnia zachowuje sie normalnie, wg mojej oceny nie jest nadpobudliwa, ladnie wskazuje na przedmioty, ladnie sie bawi ze starsza siostra....ratunku, doradzcie cos:(((((
gość
15-01-2016, 18:41:16

Mały nasz ma 12 miesięcy skończone, ale w zasadzie nigdy nie przespaliśmy normalnie nocy. Neurolog nic nie dostrzegł niewłaściwego, pediatra obstawia refluks i wysyła do gastroenterologa dziecięcego, a potem na oddział. Budzi się w nocy po kilkanaście razy, czasem krzyczy, pręży się, łapie za brzuszek i pieluchę, szarpie uszy; już ledwo żyjemy, ale chyba zaczynamy przywykać. Codziennie je praktycznie to samo, mleko bebilon 3, ile potrzebuje, zupa warzywna: marchew, odrobina korzenia pietruszki, ziemniak, kasza jęczmienna, ryż, natka pietruszki, koper. Pieczywo albo biszkopt jeśli zechce. Kaszek nie lubi, jabłko różnie, nie codziennie. Wpadam w paranoję, jest alergikiem, bo ma objawy, ale nie umiem jednoznacznie powiedzieć na co. Czy ktoś miał podobnie?
Początkujący
16-03-2016, 09:30:15

Nasza córka miała to samo, przesypiała całe noce do skończenia 4 miesiąca i wtedy się zaczeło. Kilka pobudek w nocy to norma i zawsze lądowała z nami w łóżku. Na szczęście od jakiś 3 miesięcy przesypia noce, pomogła zmiana z łóżeczka na duże łóżko. Po prostu musi się powiercić i porospychać a w łóżeczku szczebelki przeszkadzały - pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: