Reklama:

Eurespal - SKUTKI UBOCZNE (497)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
20-12-2005, 10:26:00

Eurespal jest lekiem przeciwzapalnym szeroko stosowanym w przypadku dzieci chorych na astmę ze względu na działanie przeciwhistaminowe, zmniejszanie obrzęku i przekrwienia a także rozrzedzanie śluzu (stąd efekt nasilenia kaszlu - aby nie dopuścić do zapalenia należy usunąć wydzielinę z oskrzeli, jest to bowiem potencjalne siedlisko bakterii). Jako taki jest lekiem niezwykle użtecznym gdyż powstrzymuje proces zapalny i w ten sposób zmniejsza ryzyko spastycznego zapalenia oskrzeli które dla astmatyków jest niezwykle niebezpieczne. To dobry lek, ale rozsądnie stosowany i dla kilku miesięcznych dzieci może to nie jest najlepsze rozwiązanie.

Eurespal nie ma także skutków ubocznych w postaci zmiany reakcji psychomotorycznej (w przeciwieństwie do Zyrtecu) - także opowieści o koszmarach nocnych, podnieceniu itd są dla mnie całkowicie niewiarygodne. Warto przypomnieć sobie co innego było zażywane, a nawet jedzone.

Że w Stanach nie ma? W Stanach wielu rzeczy nie ma choćby ze względu na chory system prawny a w szczególności odszkodowania z tytułu odpowiedzialności cywilnej. Nie ma tam także Aponaproxenu czy Sereventu, mających ostatnio bardzo złą prasę, ale to co w prasie piszą na jego temat można między bajki włożyć. Dużo histerii mało prawdy. Poza tym konkurencja nie śpi i czarny PR też uprawia.

Nie jestem lekarzem. Nie jestem farmakologiem. Mam duże doświadczenie w leczeniu alergii i astmy mojego synka. Eurespal pomaga.
gość
21-12-2005, 17:29:00

Pierwsze objawy choroby zaczęły się 10 lat temu.Nocne poty,suchy kaszel,wypadanie włosów,póżniej ropna flegma,ciągły ból gardła,suchość języka.Prześwietenie płuc wykluczyło grużlicę,grzybicę,snan zapalny płucOdwiedziłam wielu lekarzy,bioenegoterapeutów,zielarzy.Zjadłam stosy drogich ziół i leków a stan mojego zdrowia się pogarszał.D.ostałam eurespal.Po jednej tabletce myślałam ,że umrę,bicie serca zaburzenia wzroku,mocny sen.Odrzuciłam.Po miesiącu znó spróbowałam.Objawy sie nie powtórzyły.czuję się lepiej.Przestało boleć gardło,zniknęła też flegma.Cud.
gość
30-12-2005, 09:58:00

Mam prośbe czy mogłby mi ktos napisac jak zazywac ten lek poniewaz nie mam do niego ulotki wiem tylko to ze mam zazwac 2 razy dziennie nie wiem czy po posiłku czy przed i w jakim odstepie czasowym najlepiej
gość
30-12-2005, 10:00:00

Mam prośbe czy mogłby mi ktos napisac jak zazywac ten lek poniewaz nie mam do niego ulotki wiem tylko to ze mam zazwac 2 razy dziennie nie wiem czy po posiłku czy przed i w jakim odstepie czasowym najlepiej
gość
01-01-2006, 18:49:00

Po Eurespalu myślałam, że umieram. Tętno 110 na minutę, wariackie bicie serca, prawie straciłam przytomność. Lekarz pogotowia, które przyjechało po telefonie mojego męża powiedział, że u co drugiego pacjenta Eurespal wywołuje poważne skutki uboczne. Kazał odstawić go natychmiast. Powiedział, że on od lat nie przepisuje tego leku.
gość
13-01-2006, 07:48:00

Dostałam Eurespal od laryngologa. Po jednym dniu przyjmowania tego leku bardzo żle się czułam. Nie wiedziałam co sie dzieje, zawroty głowy, kołatanie serca i ogólnie baaardzo złe samopoczucie. NIGDY WIĘCEJ TAKIEGO ŚWIŃSTWA. Zazywałam już masę różnych lekarstw i nigdy nie miałam skutków ubocznych !!!!! Tylko po Eurespalu.
Początkująca
15-01-2006, 17:28:00

We wakacje w tamtym roku mój 4 letni wtedy synek dostał straszny katar najprawdopodobniej alergiczny byliśmy wtedy nawczasach Pani doktor powiedziałaże wszystko ok ale przepisała eurespal 3 razy po 6 ml po dobie dawania mały dostał kołatanie sercastraszne bóle w klatce po jakimś czasie przeszło ale.... do dzisiaj ma przyspieszone tetno było podejżenie nawet o wywołanie nerwu błędnego który wywopłuje częstoskurcz napadowy serca!! EURESPAL TOP PORAŻKA!!!!
gość
14-02-2006, 12:37:00

17-12-2005 o 22:40, gość :
Ten niby lek to totalna porażka farmaceutyczna. Potraktowano nas jak małpy doswiadczalne, nie wiem czy testowano ten lek i jak znalazł sie na rynku. Po dwóch dniach stosowania tych tabletek nie widziałem zadnych widocznych skutków pozytywnych. Pojawiły sie natomiast ataki kaszłu jeszcze mocniejsze oraz miałem ataki agresji. WYRZUCIĆ DO KOSZA, NIE KUPOWAĆ, A NAPEWNO NIE STOSOWAĆ
gość
19-02-2006, 20:28:00

Najśmieszniejsze jest to, ze w ulotce piszą - tu cytat: "...bardzo rzadko przyspieszone czynności serca...". To jest oklamywanie pacjentów!!!
Początkująca
21-02-2006, 21:47:00

Mam dzieci w wieku 13 i 11 lat podawałam ten syrop im już kilka razy. nigdy nie zaobserwowałam objawów ubocznych, wręcz przeciwnie działa bardzo szybko i skutecznie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ginekolog
Witam mam pytanie miałam robione USG na którym wyszło że trzon macicy w położeniu pośrednim podluznym5.85 AP5.05 endometrium o grubości 1.50.przydatek prawy 2.91 na 1.91 w rzucie przydatków lewych a zatoce Douglasa przestrzeń plynowa 6.28 na 5.12 .czy mam się czymś martwic
Chcemy poznać Twoją opinię!
Cześć! 🌟 Chcielibyśmy jako Redakcja Serwisu poznać Twoją opinię na temat tworzonych przez nas treści: newsów, porad i artykułów pochodzących spod pióra lekarzy, a także copywriterów medycznych. Twoim zdaniem jakich tekstów brakuje na platformie albo której tematyce poświęciliśmy zbyt mało przestrzeni wydawniczej? 📚 Czekamy na sugestie, które pozwolą nam rozwijać ForumPediatryczne.pl. 🩺💡 Dużo zdrowia! Redakcja 😊
gość
Ból głowy po summaded
Moja córka 5 lat, po 3-ech dawkach summaded po 5 ml na dzień, w czwartym dniu - okropny ból głowy, rano i wieczór. Ból głowy przy którym dziecko jest blade i bardzo słabe - nigdy takiej sytuacji nie mieliśmy. Paracetamol nie pomoga, bo tylko 2 godziny jest dobrze, potem znów ból powraca.
Plamki przy infekcjach wirusowych
U mojego dziecka od pol roku pojawia sie pokrzywka na twarzy w czasie przeziebienia, temperatury. Zawsze kiedy pojawia sie plamki na twarzy to wiem juz ze bedzie synek chory. Czy u kogos dziecko tez tak mialo?
Reklama: