Reklama:

Eurespal - SKUTKI UBOCZNE (497)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
26-02-2006, 09:26:00

ja właśnie przeżyłam jeden z gorszych poranków w zyciu... od kilku dni biore eurespal ale już nigdy więcej... najpierw było walenie serca, ręce tak mi się trzesły, ze łyżeczki od herbaty nie mogłam utrzymać, dzisiaj prawie zemdlałam, wymiotywałam i ciągle telepie mi serce i ciezko oddech złapać... wole już czosnek od tego świństwa
gość
13-03-2006, 09:16:00

Ja dawałam Eurespal córce wiele razy (ma 16 miesięcy) i praktycznie z akażdym razem pomagało, pozwalało uniknąć antybiotyku.Właśnie dziś znowu podaję
gość
23-03-2006, 13:05:00

od 3 dni biore eurespal (na zatoki) i powiem szczerze zamiast czuć się coraz lepiej czuje się coraz gorzej, jestem coraz słabsza, mam kołatanie serca, trzęsiawki,
odstawiam lek
gość
03-04-2006, 09:32:00

Nic nie pomaga, jakies dziwne napady goraca, serce waliło jak młot, suchosc w ustach straszna i meczenie sie w nocy, jescze po zadnym leku tak sie nie czulam.
gość
05-04-2006, 08:22:00

Po przeczytaniu wypowiedzi rodziców na forum zaczynam kojarzyć pawie wszystkie negatywne objawy tego leku u mojego teraz 7-letniego syna . Kłucie w klatce piersiowej - bo inaczej nie potrafił mi tego kilka lat temu "przekazać" , koszmarny kaszel !!!!!!! często połączony z wymiotami do późnych godzin nocnych . Musze poważnie przemyśleć dalsze używanie tego ....leku. Pozdroawiam wszystkich pechowców którzy trafili na ten medykament Krzysztof .
gość
17-04-2006, 19:21:00

A ja ten lek przedawkowałam za jednym razem całe opakowanie , no jak widac jescze zyje ...
gość
18-04-2006, 07:06:00

moja corka byla jak do tej pory leczona eurespalem i nie bylo zadnych negatywnych skutkow ubocznych, do czasu ...

kilka dni temu musielismy jej poodac jakis syrop i padlo jak zwykle na eurespal, OSTATNI RAZ, miala tetno w granicach 120-130 uderzen/minute !!! mowila, ze cos jej smiesznie serduszko skacze !!!

po odstawieniu, w ciagu okolo 5-6h wszystko zaczelo wracac do normy, tetno calkowicie sie ustatkowalo na wlasciwym poziomie po okolo 10h.

moje dziecko juz nigdy nie dostanie tego "specyfiku"...
gość
19-04-2006, 06:02:00

Witam
Kilka dni temu bylem u lekarza ktory przepisal mi antybiotyk i te TRUCIZNE EURESPAL.. poczatkowo uciazliwe objawy zwalalem na antybiotyk ale po jego odstawieniu i ciaglym braniu eurespalu ( 1 tabletka wieczorem ) moje zdrowie sie pogarszalo.. KOLATANIE SERCA, OSTRA BIEGUNKA, DUSZNOSCI itp myslalem ze umieram .... NIGDY WIECEJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lepiej chorowac niz brac te TRUCIZNE
Początkująca
21-04-2006, 21:01:00

Witam.
Nadal podaję córce Eurespal - niedawno stwierdzono u niej astmę (podejrzewaną od dawna) i ten lek w połączeniu z wziewami jako jedyne zestawienie jej pomaga. Podajemy go jedynie w okresie zaostrzenia choroby i szczerze mówiąc wolę te "skutki uboczne", o których piszecie, ale nas omijają, niż słuchanie jej nocnych ataków, połączonych z duszeniem się - u nas Eurepal spisuje się na 5+ i dopóki będzie działał, dopóty będę go podawać. Jak pomyślę, ile skutków ubocznych wywołuje reszta leków, to powinnam się zaszyć w lesie i leczyć nas tylko miodem i jeść korzonki... Trudno - tu trzeba wybrać mniejsze zło - nadal zło, ale kurcze w granicy rozsądku to mniejsze...
Nati mama Madzi 11.04.03 i Maćka 05.08.05
gość
22-04-2006, 18:28:00

Ja też go podawałam mojemu synowi.Kaszel się nasilił i dziecko dostało zapalenia oskrzeli a do tego szybkie bicie i kołatanie serca.To jest okropne świństwo.Już nigdy tego nie podam dziecku.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: