Reklama:

onanizm niemowlęcy (94)

Forum: Przypadki pediatryczne

gość
25-10-2016, 16:55:26

Witam, właśnie odnalazłam to forum gdyż sytuacja dotyczyc także mojej 5 letniej córeczki, która chodzi do przedszkola. Ostatnio Pani z przedszkola zwrócila mi uwagę , ze moje dziecko pociera pupą w kąciku..starsznie mnie to niepokoi..
WiolkaKlaman mogę prosić o poradę, widzę , ze jesteś zorientowana w tematyce..
@
gość
01-11-2016, 12:24:57

Treść zablokowana przez moderatora

gość
01-11-2016, 12:26:30

Ja rowniezpoprosze o wiadomość Pani.
gość
20-12-2017, 11:56:06

Ninnelle, jestem bardzo ciekawa czy integracja sensoryczna zdała u Was egzamin. Ja mam podobny problem z moją 3-letnią córką i Twój post mnie zainspirował, aby pogrzebać trochę w tym kierunku. Porozmawiałam chwilę ze znajomą terapeutką i okazało się, że dzieci z zaburzeniami czucia głębokiego zwykle również się masturbują. Drążę w tym kierunku, umówione jesteśmy już do psychologa i pedagogga specjalnego, szukam jej teraz zajęć dodatkowych wysiłkowych, bo zima i nie ma jak dziecka zmęczyć.
Daj znać, proszę, bo zamiast biadolić chcę działać i każda wskazówka jest dla mnie cenna.
gość
13-02-2018, 17:19:06

Masturbacja naszej córeczki to u nas tez nie lada problem był i tez wiele diagnoz i zero pomocy. Niestety integracja sensoryczna nie jest czymś co leczy masturbacje bo byliśmy u kilku specjalistów i tez masaże i nic nie pomogło jeżeli chodzi o taką prace ale mamy aktualnie bardzo ogromną poprawę po zaproponowanej pracy przez psychologa który specjalizuje się w masturbacji dziecięcej jest nim Aneta Zielińska w Klinika Dzieci i bardzo polecam ( kontakt dostałam od pediatry w szpitalu gdzie byliśmy z innym problemem i Pani doktor miała wyleczone dziecko z masturbacji).Jesteśmy po 3 wizycie i fachowość z jaką ta Pani podchodzi do tematu jest ogromna, otrzymaliśmy natychmiast wytyczne czego nie mogą dzieci z masturbacja bo nasila i w jaki sposób zmniejszać to co się dzieje w domu i szkole i przyznam ze szkoła jest zachwycona a ja nie mam słów jak wyrazić moje szczęście bo już mnie do depresji doprowadzało borykania się 6 lat z tym problemem. Rokowania są takie ze w 4 miesiące nie będziemy już pamiętać o temacie wiec czekam ale już wiem ze wyleczymy się bo poprawa jest znaczna już dziś i prowadzi nas bardzo dobry specjalista
gość
24-05-2018, 01:02:00

A jakie to wytyczne? Napiszesz coś więcej?
gość
07-06-2018, 15:30:17

Proszę o informację jakie to wytyczne.
gość
13-06-2018, 15:33:57

Też chętnie się dowiem.moja córka ma prawie 15 miesięcy zaczeła jak miała jakies 7 miesiecy. Krzyzowanie nog itd itd nie mam juz siły. Nie chodzi jeszcze bo robi to codziennie i czesto czuje ze to ja dekoncentruje.
gość
14-06-2018, 07:02:49

Nasza ma 13 i też nie chodzi i mam wrażenie że właśnie to ja blokuje. Zaczęła się ociera jak miała 8 miesięcy. Chyba odwiedziliśmy już wszystkich specjalistów i każdy mówię że to etap przejściowy i nie ma co się martwić.
gość
14-06-2018, 12:38:35

Hmm tez mi sie wydaje ze to blokuje dzieci. Moja ja to nazwałam „ cwiczy” non stop. Jak jeszcze nie siedziala i zapytalam pediatry dlaczego tak krzyzuje nogi i nomi wachluje gora dół to mi powiedział ze cwiczy mięśnie :/ uśpił moją czujność na długo a ja faktycznie myślałam, że ona tak robi bo jeszcze nie siedziała i że ćwiczy przez to mięśnie brzucha co jak co ale lekarz powinien sie znać. Teraz juz nad tym nie panuje. Robi to jeszcze bardziej wieczorem jak jest zmęczona, w wózku jak jedziemy, w foteliku samochodowym. W domu kladzie sie na podloge i tez to robi. 1 lipca skonczy 15 miesiecy i za chodzenie sie nie bierze. Neurolog kazała przerywać to ale jak tak robię to jeszcze bardziej się denerwuje i jeszcze bardziej ćwiczy. Hmm mowia tak ze to normalny etap ale jak czytam o 8 czy 6 latkach ktore to robia kilka lat to chyba nie jest to normalne. Zaczyna to też być już krępujące trochę. Poza tym ona za bardzo sie na tym koncentruje, kosztem innych altywności.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: