Reklama:

prawidłowy jadłospis 6-miesięcznego dziecka (135)

Forum: Karmienie niemowląt

gość
02-04-2017, 19:55:20

Mój synek ma 6 miesiecy wazy 7,5kg
4-5 mleko z piersi
7-8 mleko z piersi
9-10 kaszka mleczo-ryżowa (pół porcji)
12-13 zupka (pół sloiczka)
14-15 deserek (pół sloiczka)
17 mleko m 120ml
20-21 mleko m 150ml
i oczywiście mleko z piersi 😀
Pozdrawiam
gość
02-04-2017, 19:56:58

Gość 2017-04-02 21:55:20
Mój synek ma 6 miesiecy wazy 7,5kg
4-5 mleko z piersi
7-8 mleko z piersi
9-10 kaszka mleczno-ryżowa (pół porcji)
12-13 zupka (pół sloiczka)
14-15 deserek (pół sloiczka)
17 mleko m 120ml
20-21 mleko m 150ml
i oczywiście mleko z piersi 😀
Pozdrawiam
gość
23-04-2017, 17:39:58

Dobrze powiedziane😃. Moja je słoiczki i żyje😂
gość
11-05-2017, 11:06:21

Niestety nie wszyscy mają możliwość gotowac samemu . Lepsze warzywa w sloiczku przebadane niż z bazaru które są spryskane chemią. Szczepienia wymysł ? Tyle jest teraz nowych cholerst które mutują z roku na rok kiedys tego nie bylo ...
gość
25-05-2017, 05:40:39

a ja nie rozumiem jak można karmić piersią.....przecież to obleśne :) a jeszcze tak długo:P....najelpesze warzywa i owoce....co BIo ???? hahah zart może przestanie Pani się *** w karmienie innych dzieci ..... a co do szczepien to Pani wybor ciekawe co Pani zrobi gdy zachoruje na meningokoki,penumokoki lub cos podobnego .....szybko Pani będzie leciała do szpitala to wtedy to będzie dobre tak???!!! chyba ze rumiankiem będzie się leczyc !!!szczepi się dzieci od zawsze tylko takie osoby jak Pani robia krzywdę swoim dziecia(może one tego nie chcą) .......proszę trochę pochodzić do najlepszych lekarzy to wytlumacza Pani ze żadne szczepienie krzywdy nie zrobi a wręcz przeciwnie !!!!!!!!!!!!!
p.s krzywice od słoiczków ,.....no też PAni wymyslila
gość
25-05-2017, 11:45:55

Gość 2014-12-13 23:02:30
Jestem tego samego zdania co Pani, ktora pisze o chemi w sloiczkach. Nie podaje swojem dziecku nic ze sloika sama gotuje. Co do szczepionek t sie zgodze sama chemia i zaden lekarz nie da gwarancji ze dziecko po szczepieniu nie zachruje na dana chorobe. Prawda jest to ze szczepionki , ktre zostal wycofane z USA jako szkodliwe trafily do Polski jako obowiazkowe. Zamiast medycyna dbac o maluchy t od urodzenia faszruje je sie chemia w jedzeniu oraz zastrzkach. A tomleko modyfikkwane to sam syf. Dzieci sa nienaturalnie duze. Maja wielkie glowy i wygladaja jak balony masakra!!!!!
gość
25-05-2017, 11:50:38

Karmie swoja coreczke mlekiem modyfikowanym juz jakis czas I nie zauwazylam u niej nienaturalnych rozmiarow glowy czy nadwagi , rozwija sie swietnie wrecz ksiazkowo, a tez posilkuje sie sloiczkami wiec te wszystkie "idealne" mamy niech dadza juz sobie spokoj z atakami na nas karmiacych "nieprawidlowo" I zajma sie swoimi "idealnymi" dziecmi.Serdecznie pozdrawiam .
gość
08-06-2017, 13:49:37

Czytam te wpisy i masakra... Matka sie wypowiedziala ze sloiczki to chemia i ze szczepienia sa zle to ja chcecie zlinczowac. Moje zdanie jest takie owszem sloiczki to chemia( ostatnio afera z hippem, holle na temat przekroczenia norm metali ciezkich znajdzicie sobie artykul) ale w produktach w sklepach czy bazarkach tez chemia wiec wychodzi na to samo chyba ze ktos ma kawałek dzialki i swoje warzwywa. Druga sprawa szczepienia zaden lekarz nie da gwarancji zw dziecku nic nie bedzie po szczepieniu zreszta namawiaja do nich bo nie biora odpowiedzialnosci za konsekwencje to rodzic podpisuje papier ze zgoda a przychodnia ma kase z kazdego zaszczepionego dziecka więc co maja odradzac. Radze poczytac o powiklaniach poszczepiennych i podjac decyzje....
gość
09-06-2017, 19:52:05

Moje nastolatki jadły słoiki i 2lata pierś. Krzywdy nigdy nie mieli, są szczupłe, wysokie, zgrabne i cóż...ładne i inteligentne.
gość
12-06-2017, 10:23:19

Gość 2014-07-24 20:06:22
nierozumiem jak mozna faszerowac dziecko sloikami ze sztucznym jedzeniem, ktore deformuje dzieci!!bo co bo wygodne? a pozniej patrzec jaka krzywice i choroby maja dzieci w wieku dorastajacym , ja swoim dzieciom wsyztsko gotuje sama , szukam najlepszych warzyw i owocow, nigdy nie podalam sloika i karmilam, piersia przez 7 meisiecy , zamiast sokow naslodzonych i chemicznych, gotuje kompot , ktory jest zdrowszy i tanszy, kaszki tez *** dzieci i wygladaja jak napompowane dlatego robie naturalna manne , lub owsianke , ludzie ...kiedys nie bylo chorob ludzie ejdli naturalnie a teraz wsyztsko chemia.... nawet nie szczepie dzieci bo to kolejny wymysl dla ciemnoty podczas kiedy w innych krajach wysoko rozwinietych szczepienia sa zabronione...moje dzieci wogole nie choruja i wygladaja pieknie i zdrowo. Rozwazcie drogie mamy czym sie chwalicie, bo to co prezentujecie jest hańbiące.Tylko nie dziwcie sie potem ze wasze dzieci maja problemy w szkole z nauka , maja krzywice albo inne choroby obecnego chemicznego wieku!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: