Reklama:
Reklama:
Reklama:

Popularne na forum

Masz małe dziecko, które wymaga jeszcze asysty pieluszki? Świetnie! Powiedz, z jakiego rodzaju pieluch korzystasz i dlaczego. Czy jednorazowe to wygoda i oszczędność czasu? A może aspekt ekologiczny bierze górę i stąd wybór pieluch wielorazowych? 🌍👶💚 Koniecznie daj znać w komentarzu! 👇
1 komentarz
ostatni 3 miesiące temu  
Witam z mam ten sam problem czy coś się wyjaśniło??? Proszę o informację
2 komentarz
ostatni 7 miesięcy temu  
/ gość
[CYTAT] gość 28-09-2023, 08:04:23 Witam mogła bym prosić o poradę z wynikami Mocz żółty Glukoza nieob. Bilirubina nieob. Ketony nieob. pH 5.0 Ciężar właściwy 1.030 Białko ślad Leukocyty nieob. Erytrocyty 250 Azotyny obecne ostatnio wyszły nieobecne Osad moczu Nabłonki płaskie nieliczne Leukocyty 5-8 Erytrocyty świeże 20-30 Erytrocyty wyługowane 3-5 Bakterie liczne Pasma śluzu liczne Lekarz twierdzi że niby nic się nie dzieje .[/CYTAT]
11 komentarz
ostatni 5 miesięcy temu  
/ gość
Witam. Opiszę po krótce problemy,z którymi boryka się moja 2- letnia córka. Otóż od 3 miesięcy córeczka na problemy z zaparciami, które nawracają regularnie co 2-3 tygodnie podczas których pojawia się stan gorączkowy. Ostanio córeczka ma słaby apetyt, w grudniu kończy 2 latka i waży 9,5 kg. Czekamy na wyniki z Immunoglobuliny A oraz E ,a także przeciwciała przeciwko TR. Wyniki, które już odebraliśmy są w większości w normie. W trzech przypadkach nieco odbiegają od normy i dotyczy to następujących badań: MPV 9.30 dla, Micror 4,60 % oraz OB 22 mm po 1h. Czy mam powody do niepokoju? Z czego wynikac może brak apetytu oraz bardzo powolny przyrost masy ciała. Pozdrawiam serdecznie. Mama Zuzi
1 komentarz
ostatni 4 miesiące temu  
/ gość
Witam serdecznie, w dniu dzisiejszym wykonaliśmy badanie u syna lat 7: inr oraz aptt (po wczorajszym krwawieniu z nosa). Wyniki poszczególnych czynników wynoszą odpowiednio: - inr 1,09 (norma dla dorosłych: 0,8-1,2) - wskaźnik protrombinowy 92,1% (norma dla dorosłych: 80-120) - czas protrombinowy 12,6 ( norma dla dorosłych: 9,9-37,7) aptt 42,3 (norma dla dorosłych: 25,1-37,7) Proszę mi powiedzieć czy wczorajszy krwotok mógł wpłynąć negatywnie na wyniki badania. I drugie pytanie, czy takie wartości mogą stanowić przeciwskazanie do zabiegu usunięcia podkrwawiającej zmiany w nosie.
1 komentarz
ostatni 5 miesięcy temu  
/ gość
Zapraszam do dołączenia do grupy na Facebooku Wrodzona Biegunka Chlorkowa
57 komentarz
ostatni miesiąc temu  
/ gość
Czy ketotifen hasco zawiera gluten?
19 komentarz
ostatni 5 miesięcy temu  
/ gość
Najlepiej udać się do lekarza prowadzącego chorobę i opowiedzieć mu dolegliwościach dziecka.
2 komentarz
ostatni 6 miesięcy temu  
Reklama:
Reklama: